Zwaagdijk – SSV 3 – 0

14 maart 2016

Het eerste van Zwaagdijk trad vandaag aan voor een thuiswedstrijd tegen SSV uit Stompetoren. SSV ging voor vandaag aan de leiding in de tweede periode. Na de winterstop had SSV immers nog geen wedstrijd verloren. Het beloofde daarom geen makkelijke wedstrijd te worden voor Zwaagdijk. Zwaagdijk had vandaag slechts één wijziging ten opzichte van vorige week. Sven Ursem stond in de basis als rechter middenvelder. Jan Komen verplaatste daardoor naar de bank. Hij werd daar vergezeld door Aron Verdonk en B-Junior Jacco Wiering.

Zwaagdijk begon sterk aan de wedstrijd. Het was fel en zette SSV vroeg onder druk. De eerste 10 minuten werd Zwaagdijk al een aantal keer gevaarlijk. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam SSV ook beter in hun spel. Ze gaven Zwaagdijk ruimte om de backs in te spelen en op te komen, maar zodra Zwaagdijk op vijandige helft kwam, hielde zij de ruimtes klein en zette ze goed druk. Zwaagdijk kwam er naarmate de eerste helft vorderde daardoor steeds moeilijker uit. Dat nam echter niet weg dat Zwaagdijk enkele kansen kon creëren. Sven Ursem miste halverwege de eerste helft een 100 procent kans. Ook SSV had in de eerste helft echter een  levensgrote kans gehad. Bij een corner wist Zwaagdijk uiteindelijk toch de score te openen. Ruud Ursem speelde de corner kort op Nils Dekker. Nils kaatste en Ruud legde de bal voor. Bij de tweede paal was het Rick Deken die de bal vlak voor goal terug kopte en daar wist Ruud Groot de bal over de lijn te lopen. Een mooi uitgevoerde corner. Vlak voor rust werd het 2-0. Ruud Ursem wist bij een vrije trap op het middenveld Sven Ursem diep te sturen. Na een goede loopactie kreeg Sven de bal voor de goal. Daar ontstond een scrimage waarin zowel Zwaagdijk- als SSV-spelers naar de grond gingen. In deze chaos wist Nils Dekker echter wel de bal over de lijn te werken. Veel SSV-spelers klaagde bij de scheidsrechter. Zij vonden dat hij af had moeten fluiten omdat een Zwaagdijk-speler om het hoofd van een SVV-verdediger zou hebben gestaan. De scheidsrechter gaf hieraan echter geen gehoor.

In de rust werd aangegeven dat het niet slecht ging, maar wel een stuk beter kon. Zwaagdijk was toch aardig slordig in de passing en hield niet altijd voldoende rust aan de bal. Wanneer dit wel gebeurde kan de score gemakkelijk worden uitgebreid was het idee. De tweede helft werd uiteindelijk minder leuk dan de eerste. In de eerste helft wist SSV immers goed partij te geven. In de tweede helft speelde zij vooral tegen zichzelf. Bij iedere beslissing van de scheidsrechter begonnen de SSV’ers immers te klagen bij de scheidsrechter. Deze leek daardoor steeds meer tegen de Stomptetorenaren te gaan fluiten. Ook werden vaker harde overtredingen gemaakt waardoor veel gele kaarten werden getoond en als gevolg daarvan weer veel geklaag tegen de scheidsrechter. Het was dan ook geen verrassing dat SSV de wedstrijd niet met 11 man wist uit te spelen. De strijd van SSV leek in de tweede helft meer op de leidsman gericht, dan op Zwaagdijk. Dit kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Zwaagdijk kende toch in de tweede helft enkele kansen om de score uit te breiden. Het was uiteindelijk Ruud Groot die de 3-0 wist binnen te werken. Na een goede actie van Nils Dekker wist Nils de kans niet te verzilveren. Ruud Groot trof in de rebound wel goal. Vlak daarvoor was Jacco Wiering nog ingevallen voor Sven Ursem. Deze jongeling maakte daardoor zijn officiële debuut. Met 3-0 zat de wedstrijd in het slot en werd het eindsignaal gehaald.

Een van te voren lastige ingeschatte wedstrijd, werd uiteindelijk zonder grote moeilijkheden gewonnen. Zwaagdijk blijft daarom aan de leiding gaan in de vijfde klasse B. Nog zes wedstrijden resteren er dit seizoen. Zwaagdijk doet dus vol meer voor het kampioenschap. Spannende tijden komen tegemoet. Volgende week speelt Zwaagdijk een uitwedstrijd tegen HOSV. Hopelijk kan de zegereeks daar voort worden gezet.

Opstelling Zwaagdijk:

Robertjan Jansen; Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken, Korneel Neefjes; Sven Ursem (80. Jacco Wiering), Patrick Neefjes, Ruud Ursem (75. Jan Komen), Keir Dekker (65. Aron Verdonk); Ruud Groot, Nils Dekker,

Share Button

Reacties zijn gesloten.