St. Patrick’s Day

‘St Patricksday Zwaagdijk. Pupil Kay Laan. Vips Patrick Wiering, Patrick Ursem. Patrick van Diepen helaas afwezig, moest werken. Patrick Neefjes winnaar minuitenspel, 34ste minuut. hoe is t mogelijk! Timo en Liesbeth balsponsor. (Pat) Rick Deken, man of the match. Er werd een minuut stilte gehouden ivm overlijden Age Sierkstra. Tini Sierkstra was aanwezig en heeft in de rust een koppie gedaan in de bestuurskamer’

Saint Patricks Day is genoemd naar de heilige Patricius, de beroemdste missionaris uit de geschiedenis van Ierland. Patricius is de geestelijke die verantwoordelijk is voor het kerstenen van het heidense Ierland, in het midden van de vijfde eeuw.

Patricius zou de slangen uit Ierland verdreven hebben, het klaverblad als symbool van Ierland geïntroduceerd hebben (hij gebruikte het plantje met drie blaadjes om de heilige drie-eenheid uit te leggen) en stichtte honderden kerken. Veel van zijn daden zijn het onderwerp van legenden, maar één ding is wel bekend: hij stierf op 17 maart. En daarom is Saint Patricks Day op 17 maart.

Patrick

Share Button

Reacties zijn gesloten.