Schellinkhout 1 – Zwaagdijk 1 0-4

06-03-2016

Het eerste van Zwaagdijk mocht vandaag in een uitwedstrijd aantreden tegen Schellinkhout. Het is een mooi affiche aangezien Zwaagdijk op een eerste plaats staat en Schellinkhout op de derde plaats. De confrontatie eerder in het seizoen was een leuke wedstrijd om te zien die Zwaagdijk later in de tweede helft naar zich toe trok en 3-0 won. Onder anderen Nick van Straalen, Keesjan Schouten, Rene Goedhart en Arjan Schouten ontbreken. Sven Ursem, Aron Verdonk en Aik Ruiter beginnen op de bank.

Het spel golft de eerste 15 minuten op en neer. Er wordt aan beide zijden goed gevoetbald. Grote kansen worden niet gecreëerd. Na ruim een kwartier spelen krijgt Zwaagdijk een vrije trap aan de zijkant van de 16 meter. Het is Ruud Ursem die het hoofd van Rick Deken vindt die de bal keihard tegen de touwen kopt, 0-1 voor Zwaagdijk. Schellinkhout laat goed veldspel zien net als in de thuiswedstrijd. Door de goede organisatie van Zwaagdijk worden echter geen kansen gecreëerd. Zwaagdijk is dreigender. De actieve Zwaagdijk spitsen Ruud Groot en Nils Dekker houden de verdediging van Schellinkhout onder druk. Er worden een aantal mogelijkheden en een aantal kansen gecreëerd, maar doelpunten blijven uit. Vlak voor rust heeft Schellinkhout een hele grote kans, maar deze wordt niet benut. De Zwaagdijk grensrechter vlagde voor buitenspel, maar zijn signaal werd genegeerd door de scheidsrechter. De teams gaan met een 0-1 in het voordeel van Zwaagdijk rusten.

Zwaagdijk had een overwicht in de eerste helft, maar het begin van de tweede helft laat een ander beeld zien. Het is Schellinkhout die de overhand heeft en laat zien over voetballende kwaliteiten te beschikken. Er zijn een aantal mogelijkheden. Doordat Zwaagdijk verdedigend gezien een goede organisatie laat zien blijven hele grote kansen uit. Een enkele mogelijkheid van Schellinkhout wordt door de goed keepende Robertjan Jansen gestopt. Nils Dekker krijgt een grote kans bij één van de uitbraken. Het lijkt dat de bal voor z’n verkeerde voet licht en de kans wordt om zeep geholpen. Ook Ruud Groot heeft de bal voor het intikken, maar deze wordt ook gemist. Na zo’n 20 minuten komt Zwaagdijk meer en meer onder  de druk uit. Niet veel later krijgt een speler van Schellinkhout vanuit het oogpunt van de reporter een makkelijk gegeven rode kaart. Een minuut later wordt door een uitstekende aanval van Zwaagdijk Sven Ursem de diepte in gestuurd die het hoofd van Rick Deken vindt. Die kopt z’n tweede van de dag erin. Vreemd genoeg fluit de scheidsrechter voor duwen van Rick Deken. Mogelijk wilde de scheidsrechter iets goed maken na de makkelijk gegeven rode kaart aan Schellinkhout. Een aantal minuten later krijgt Zwaagdijk een vrije trap die hoog voor het doel wordt geschoten. De keeper van Schellinkhout roept ‘los’ en los had hij die bal inderdaad. De bal valt op de borst van Ruud Groot en de bal valt het doel in, 0-2. Een aantal minuten later wordt de verdediging van Schellinkhout onder druk gezet. Nils Dekker verovert de bal en tikt de 0-3 binnen. Zo is de wedstrijd in 5 minuten definitief gespeeld. Schellinkhout laat het laatste kwartier weinig meer zien. Vijf minuten voor tijd is het Aik Ruiter die op aangeven van Nils Dekker de 0-4 binnenschiet. De wedstrijd eindigt in een overtuigende 0-4 overwinning voor Zwaagdijk.

Zwaagdijk wint vandaag overtuigend in een goede wedstrijd. Schellinkhout is de eerste 20 minuten van de tweede helft beter geweest. De andere perioden was Zwaagdijk de bovenliggende ploeg. Er is hard gewerkt en er werd gespeeld vanuit een goede organisatie. Er is heel weinig weggegeven. Concurrenten van Zwaagdijk verspeelden punten dus het was een goed weekend. Volgende week speelt Zwaagdijk thuis tegen SSV.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Korneel Neefjes, Hein Boon, Rick Deken, Jasper Buis, Keir Dekker (70. Aron Verdonk), Patrick Neefjes, Ruud Ursem, Jan Komen (65. Sven Ursem), Ruud Groot (85. Aik Ruiter), Nils Dekker.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.