Hollandia Ve1 – Zwaagdijk Ve2 1-7

Zondag 28 februari 2016,  s’morgens om 10.00 uur een stralende zon, prachtig weer dus  om te voetballen. . De Veteranen van Zwaagdijk moesten het namelijk opnemen tegen de Veteranen van Hollandia. Zonder de geblesseerde Marcel en zonder Paul.

Paul namens de gehele selectie gecondoleerd met het verlies van je moeder. Heel veel sterkte voor jou en je gezin.

In de kleedkamer had Kuijt, weer het grootste woord. Het kon namelijk  weer een mooie dag worden.  De statistieken hadden uitgewezen dat de clubs in de eredivisie die dit kalenderjaar nog geen overwinning hadden behaald , het dit weekend zouden omdraaien. Zaterdag waren er al drie clubs (Cambuur, Willem II en Excelsior) die dit hadden gepresteerd. Vandaag was het aan Feyenoord de taak om dat te doen tegen Utreg.

Zelf hadden we wat goed te maken tegen Hollandia. Thuis speelden we namelijk ongelukkig gelijk.  We waren dus gewaarschuwd.

Een gemotiveerde spits, vorige week kreeg hij namelijk veel kritiek. Ja zelfs bij de Veteranen gebeurd dit. Kans op kans werden tegen Andijk om zeep geholpen. De trainer gaf hem vertrouwen en stelde hem toch weer op in de spits. (Bronckhorst leest mee).

De wedstrijd begon met onze coach als scheidsrechter. Hollandia had geen scheidsrechter. Nou dan kom je toch weer aan je speelminuten Cees! Hij deed dit de gehele wedstrijd voortreffelijk. Wordt er nu aan de stoelpoten van  Gerard Korver gezaagd?  Cees, had er we oren naar. Was je in Wervershoof bij VVW ook al geen scheidsrechter?  Misschien een nieuwe carrière switch.

De veteranen speelden, degelijk en gaven geen enkele kans weg. Hollandia was niet bij machte om het Zwaagdijk moeilijk te maken. Zwaagdijk maakte in de eerste helft 3 doelpunten. Kuijt 2 en de vakantieman troffen het doel. Er werden mooie aanvallen opgezet maar niet iedere aanval leverde een doelpunt op. Het spel was redelijk maar kon uiteraard beter. In de rust was het scheidsrechter/coach Cees die Jaap in bracht voor de allrounder  Freek. Freek, kan na goed voetballen namelijk ook goed zwemmen. Hij moest het nu af leggen tegen zijn zoon.

Uiteindelijk heeft zijn zoon het diploma behaald. In de rust werd er gezegd dat we zeker een doelpunt of 8 moesten maken tegen het matige Hollandia. Nu de 2e helft werd er goed en verzorgd gevoetbald. Ook nu kreeg Hollandia geen grip op de mannen uit Zwaagdijk. Er werd door Zwaagdijk lustig op los gescoord.  Stefan, Kuijt, Marcelino en Jaap wisten het net te vinden.  De 8e goal werd niet gegund. Deze  werd door Hollandia uit een makkelijk gekregen penalty gemaakt.

Een tevreden coach, een spits met een glimlach van oor tot oor. In de kleedkamer nogmaals geattendeerd dat de dag goed was begonnen. Later kwam hetgeen uit wat was voorspeld. De club uit Rotterdam wist ook te winnen. Jammer dat AZ, geen zege kon boeken.  Mannen veel succes volgende week tegen Berkhout. De spits gaat op vakantie.

Share Button

Reacties zijn gesloten.