GSV 1 – Zwaagdijk 1 0-2

GSV – Zwaagdijk 0-2

Na de goede overwinning van vorige week op DESS moest Zwaagdijk het vandaag tegen het laag geklasseerde GSV opnemen. De verwachting was dus dat Zwaagdijk de drie punten mee naar huis zou nemen. De opstelling was op één punt gewijzigd ten opzichte van vorige week. Jan Komen begon in de basis, omdat Sven Ursem met vakantie was. Op de bank namen Keir Dekker, Jasper Buis en Aik Ruiter plaats.

Waar Zwaagdijk vorige week zo geconcentreerd en scherp aan het duel begon, was dat nu niet het geval. Het was zoals ze dat vaak zeggen: “een slap zootje”. Er was totaal geen organisatie, geen rust aan de bal, geen duel werd gewonnen en men wist een medespeler zelden te vinden. Zo had GSV het betere van het spel en kreeg het ook een paar mogelijkheden, maar daar sprongen ze niet goed mee om en één keer zat keeper Robertjan Jansen er goed tussen. Toch kwam Zwaagdijk op voorsprong. Uit een corner van Ruud Ursem wist Ruud Groot de bal knap te verlengen het doel in. Na de 0-1 kwam er niet meer rust bij Zwaagdijk en bleef het door ploeteren tot aan de rust.

In de rust vertelde de trainer dat het belachelijk was hoe er gevoetbald werd en dat er bij de spelers zelf de concentratie gezocht moest worden voor de tweede helft. Het leek erop dat Zwaagdijk zich herpakte, want gelijk uit de aftrap van GSV werd er door Zwaagdijk gescoord. Ruud Ursem wist de bal te onderscheppen en gaf de bal aan Nils Dekker mee. Die omspeelde een speler en de keeper en wist te scoren. Tien à vijftien minuten wist Zwaagdijk de concentratie vast te houden en kreeg het ook nog een grote kans. Ruud Groot kwam er aan de linker kant goed langs en lag de bal terug op de inkomende Jan Komen. Helaas voor Jan Komen en Zwaagdijk raakte hij de bal half en zo belande deze rustig in de handen van de keeper. Het voetbal zakte daarna weer naar een bedenkelijk niveau en GSV kreeg nog de grootste mogelijkheden. Eén keer wist keeper Robertjan Jansen te winnen in een één tegen één situatie en de twee grote mogelijkheid werd door de ingevallen Aik Ruiter knap van de lijn gehaald. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor Zwaagdijk.

Het is mooi dat er drie punten mee naar huis gingen, maar voor de rest is dit een wedstrijd om snel te vergeten. Aankomende zondag wordt er uit tegen het sterke Schellinkhout gespeeld. Thuis wist Zwaagdijk te winnen en als het mee wil blijven doen om het kampioenschap dan moeten er weer drie punten aan het totaal worden toegevoegd. Het zal dan wel een stuk beter moeten dan tegen GSV.

 

Opstelling Zwaagdijk:

Robertjan Jansen, Nick van Stralen (30. Jasper Buis), Rick Deken (75. Aik Ruiter), Hein Boon, Korneel Neefjes, Jan Komen (60. Keir Dekker), Patrick Neefjes, Ruud Groot, Aron Verdonk, Ruud Ursem, Nils Dekker

Share Button

Reacties zijn gesloten.