Zwaagdijk 1 – Dess 1 6-1

Man van de wedstrijd: Korneel Neefjes

Man van de wedstrijd: Korneel Neefjes

Zwaagdijk – DESS            6 – 1
21 februari 2016
Het eerste van Zwaagdijk trad vandaag aan voor een thuiswedstrijd tegen DESS uit Sijbekarspel/Benningbroek. Eerder dit seizoen wist Zwaagdijk de uitwedstrijd te winnen. Toch was dit toen en lastige en hardwerkende tegenstander gebleken. Zwaagdijk verwachte daarom zeker geen makkelijke middag. René Goedhart, Nick van Stralen en Jan Komen begonnen vandaag op de bank. Keesjan Schouten en Arjan schouten waren geblesseerd.

DESS kwam, net als eerder dit seizoen, fel uit de kleedkamer. Ze probeerde er vol bovenop te gaan en werden in de eerste minuten even gevaarlijk met een paar vrije trappen. Toch was het bij één van de eerste aanvallen van Zaagdijk al raak. Na een aanval over links kwam de bal bij Ruud Groot in de voeten. Vanaf de rand zestien wist Ruud te schieten en dit schot trof goal. Hierna leek het meteen over met het harde werken van de tegenstander. Zwaagdijk kreeg hierna veel tijd en ruimte en wist door een goede organisatie zeer weinig weg te geven. Zwaagdijk wist in de eerste helft enkele kansen te creëren. Het was echter pas vlak voor rust toen de 2-0 binnenviel. Het was Nils Dekker die goed reageerde op een verkeerde terugspeelbal van een DESS-verdediger. Hij was zijn tegenstander te snel af en wist de bal langs de keeper te schuiven. Met een ruimte voorsprong werd zo de rust gehaald.

In de rust werd er op gehamerd dat Zwaagdijk op dezelfde manier door moest blijven gaan. Af en toe wat rustiger in balbezit, niet te snel willen spelen, zou zelfs tot nog meer kansen kunnen leiden. Ook moest er gewaakt worden voor onderschatting. Niet denken dat de buit al binnen is was het idee. Dit leek goed te lukken in de tweede helt. Al na een minuut miste Patrick Neefjes een levensgrote kans. Na nog enkele mogelijkheden kreeg Zwaagdijk een vrij trap op zo’n twintig meter van het doel. Ruud Ursem wist deze kans te verzilveren. Even later stond het toch 3-1. Nick van Stralen vloerde zijn tegenstander en deze terechte penalty werd onberispelijk binnen gewerkt. Zwaagdijk liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en ging verder hoe het bezig was. Vele kansen werden in de tweede helft onbenut gelaten. Twee daarvan werden echter nog verzilverd. Nils Dekker legde na een actie een keer de bal terug op de zestiet, waar Ruud Ursem met links binnen schoot. Ook Nils zelf maakte nog een goal en completeerde daarmee zijn hattrick. 6-1 was de eindstand.

Vooraf werd vandaag een lastige wedstrijd verwacht. Dit bleek echter niet het geval. Zwaagdijk heeft vandaag niets weggegeven, op de penalty na. DESS heeft in de rest van de wedstrijd geen enkele kans gecreëerd. De Zwaagdijkse organisatie stond prima en met enkele mooie aanvallen wist Zwaagdijk veel kansen te creëren en te verzilveren. Opmerkelijk was dan ook dat de trainer van DESS de uitslag geflatteerd noemde. In de derde helft in de Ark was de overwinning wellicht wel voor DESS. Zwaagdijk speelt aanstaand weekend een uitwedstrijd tegen GSV in Grootschermer.
Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Jasper Buis (46. Nick van Stralen), Hein Boon, Rick Deken, Korneel Neefjes; Sven Ursem (65. Jan Komen), Patrick Neefjes, Ruud Groot (75. René Goedhart), Aron Verdonk; Ruud Ursem, Nils Dekker.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.