Sporting Andijk – VE2 1-3

21 februari 2016

Een wedstrijd op kunstgras staat op het programma en daar zijn de Zwaagdijkse veteranen, die alle jaren op echt gras hebben gevoetbald, niet blij mee. En met een harde wind uit het oosten, zuidwesten of toch noordenwind (Ted en Pieter weten t precies) wordt het geen spel met lange ballen naar voren. Maar dat tikkie-takkie voetbal is precies het spel van Zwaagdijk. Toch waarderen de veteranen ook de voordelen van kunstgras, de witte broekjes blijven schoon en je voetbalschoenen zien er na de wedstrijd weer uit als nieuw! Na een goede warming-up (Marcel H was na 5 minuten spelen nog steeds aan t warmlopen) werd de wedstrijd begonnen en Andijk startte met de wind in de rug. Na een aanval vanaf hun rechterkant werd de bal hoog voor het doel van Pe gebracht waardoor er met een fraaie volley de 1-0 gescoord werd.

Gelukkig gingen de koppen niet hangen en kwam Zwaagdijk steeds dichter bij het Andijkse doel. Zwaagdijk voetbalde zelfs met 2 linkerspitsen waardoor de rechterkant van Andijk de draad even kwijt was. Datzelfde gold ook voor Marcelino die toch maar even verhaal kwam halen bij Paul wat de bedoeling was… Even later werd een scherpe voorzet vanaf de rechterkant van Pieter net niet ingekopt door Paul. Maar iets later bleek dat het een opwarmertje was tussen beide spelers want binnen 5 minuten werden 2 voorzetten van Pieter door Paul fraai afgerond: 1-2 in het voordeel van Zwaagdijk wat tevens de ruststand was.

De tweede helft is een helft die we maar snel moeten vergeten, kans op kans op kans maar de bal wilde er gewoonweg niet in. Wel was het Paul die een voorzet van Stefan inkopte met zn achterhoofd, maar daarna was het prijsschieten op het Andijkse doel. Net naast, over geschoten, tegen de keeper, zijnet, van de lijn afgehaald, te veel om op te noemen. Andijk werd nog wel 1 keer gevaarlijk door een voorzet op de lat te koppen maar daar bleef het gevaar verder bij.

Weer 3 punten in de tas en doordat Always Forward blijft steken op een gelijkspel is Zwaagdijk nu los met 4 punten voorsprong en heeft zelfs 1 wedstrijd minder gespeeld. Met deze ‘frisse’ selectie hebben we volop de kans om koploper te blijven en zal Cees zijn trainingsjas aan mogen blijven houden. Of er moet echt iemand willen wisselen??

De man die de bal van Andijk niet mee naar huis kreeg.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.