SEW – Zwaagdijk VE2 0-5

Na een slechte start na de winterstop, 1-5 verlies tegen de Woudlopers uit Westwoud, hoopten we vandaag op een beter resultaat. Tweemaal eerder had de KNVB deze wedstrijd vastgesteld maar de weergoden gooide iedere keer water bij de wedstrijd. Na een klein buitje deze nacht besloten ze dan toch maar in het Krielendorp dat deze partij nu niet weer kon worden uitgesteld. Zonder de vaste krachten Stefan, had andere verplichtingen en Paul, mocht elders een partijtje kijken togen we in de vroege zondagmorgen op naar de Krielen. Met twee geleende spelers van VE1, Bas en Rob hadden we toch een sterke bank gecreëerd.

Op het toch iets zompige veld nam Zwaagdijk gelijk de teugels in handen. SEW werd op eigen helft vastgezet en kwam er spaarzaam uit. De flankspelers Marcelino en Pieter kregen alle ruimte om er lustig op los te voetballen. Combinaties werden gemaakt en de eerste kansen dienden zich aan. Jan (M.O.T.M) stuurde Marcelino weg op links. Deze trok naar de achterlijn en gaf een voorzet richting de 16. Daar stond ondergetekende al klaar om de bal diagonaal te verzilveren. 0-1.  Binnen 2 minuten was het de sterk spelende Marcelino die vanaf links de 0-2 maakte.  Patrick kreeg nog een kans op de 0-3 maar verzuimde af te drukken. En zo hobbelde we richting de rust.

De bankspelers werden ingezet. Jan en Jaap mochten nu plaatsnemen naast de luidruchtige, opstandige, kritische maar altijd toegewijde Hooligan en zijn broertje. Ik moet u even vertellen dat ze bij SEW niet twee maar één bank hebben voor de reservespelers en eventuele aanhang. Een plek voor de harde kern van het dorp die inmiddels ook hun plekje ingenomen. Zo telde ik al gauw een mannetje of 12 gezellig keuvelend over koetjes en kalfjes op één bank. Waar maak je dat nu nog mee!  En zo werd het toch nog gezellig in Krielenland.

Al snel kwamen we op 0-3 door een mooie actie van Marcelino op links die wederom Patrick in stelling bracht. Waar hij in de eerste helft nog verzuimde te scoren deed hij dat nu wel. En zo bleven de kansen zich aandienen. Niet alleen voor ons maar ook zeker voor SEW. Een daadkrachtig opgestelde Peter in doel stond de goal van SEW om hun eer te redden meerdere malen in de weg. Klasse! Intussen kreeg Rob voorin de bal op een presenteerblaadje van hun keeper en prikte de 0-4 binnen.  Pieter maakte zijn zondag ook nog goed door de laatste van deze ochtend te verzilveren. Eindstand 0-5. Heren voetballers, het was maar goed dat het zonnetje was gaan schijnen want van het getoonde voetbal  in de tweede helft werden we op de bank niet erg wam! Volgende week uit tegen Hollandia nieuwe ronde, nieuwe kansen. Nog een laatste dank aan onze collega’s van Ve1 op deze toch wel vroeg gespeelde wedstrijd. Sluit ik af met een complimentje aan onze rechtsback, ik mag Kareltje zeggen, die ik deze ochtend op geen fout heb kunnen betrappen. Zo kijkend naar de stand in onze poule is er nog van alles mogelijk en liggen we nog steeds op ramkoers voor een herhaling van het kampioenschap.

Share Button

Reacties zijn gesloten.