Zwaagdijk – MOC 5-1

Vandaag (31-1-16) mocht Zwaagdijk aantreden tegen de  Midwoud Oostwoud Combinatie. Al jaren lang een geduchte tegenstander met vaak felle duels die worden uitgevochten. De lappenmand aan Zwaagdijker zijde is groot. Onder anderen Keir Dekker, Jasper Buis, Keesjan Schouten en Arjan Schouten zijn geblesseerd. Met Ruud Groot wordt geen risico genomen na zijn hamstringblessure van afgelopen week en begint naast Rene Goedhart en Aik Ruiter op de bank. Nick van Straalen en Jan Komen starten in de basis. Zwaagdijk dient zich te herpakken na de kansloze nederlaag van afgelopen week tegen DWB.

Zwaagdijk begint overtuigend aan het duel. Na vijf minuten wordt Ruud Ursem door het midden de diepte in gestuurd door Rick Deken. De laatste man van MOC is in geen velden of wegen te bekennen. De keeper van MOC probeert buiten de 16 meter de bal te beroeren met de voet, maar de bal wordt gemist. Ruud Ursem weet hiervan te profiteren en schuift de 1-0 tegen het net. Niet veel later ziet Ruud Ursem, na een pass van Patrick Neefjes, de keeper te ver voor z’n doel staan en lobt de 2-0 er heel netjes in. Binnen het kwartier is het Nils Dekker die Jan Komen de diepte in stuurt. Jan blijft heel rustig en verschalkt de keeper door met de bal er langs te rennen, 3-0. Zo lijkt de wedstrijd al binnen het kwartier gespeeld. MOC is heel tam in de duels. Zwaagdijk kan vrij voetballen. Zwaagdijk geeft nauwelijks iets weg. MOC schiet een keer op de paal uit een vrije trap. Vlak voor rust krijgt MOC heel gemakkelijk een penalty. Deze wordt verzilverd. 3-1 is de ruststand.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. MOC is niet feller uit de kleedkamer gekomen dan in de eerste helft. Zwaagdijk is beter, maar laat de mogelijkheden in de beginfase van de tweede helft liggen. Na zo’n 20 minuten in de 2e helft is het spits Nils Dekker die in een individuele actie een verdediger van MOC voorbij speelt en de 4-1 binnen schuift. Met nog 25 minuten te spelen worden de wissels Rene Goedhart en Ruud Groot binnen de lijnen gebracht. Ruud Groot wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald. Het is Ruud Ursem die de penalty erin schiet en de 5-1 eindstand op het scorebord zet. Zwaagdijk weet thuis overtuigend te winnen van MOC. Zwaagdijk poetst de kansloze nederlaag van vorige week weg met een overtuigende overwinning. Volgende week heeft Zwaagdijk vrij.

Opstelling Zwaagdijk:

Robertjan Jansen, Nick van Straalen, Rick Deken, (85. Aik Ruiter), Hein Boon, Korneel Neefjes, Sven Ursem, Patrick Neefjes, Aron Verdonk (65. Rene Goedhart), Ruud Ursem, Jan Komen (65. Ruud Groot), Nils Dekker

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.