Zwaagdijk B1 – Wherevogels B4 4-0

Op de laatste dag van januari moest Zwaagdijk B1 tegen Wherevogels B4 spelen.
Er waren deze dag twee afwezigen: Mees Laan en Bauke Post. Gelukkig kon Daan Wiemer ons deze wedstrijd versterken, anders hadden we geen wissels gehad. De wedstrijd begon om kwart over één.

De scheidsrechter floot en de wedstrijd was begonnen. Zwaagdijk kreeg in de eerste minuten al een paar goede kansen. Daarna werden de kansen groter en beter. Na ongeveer 15 minuten gespeeld te hebben, kreeg Jacco Wiering de bal. Hij passeerde een tegenstander. En schoot vanaf de 16 meter lijn keurig in het doel. Daarna probeerde de Wherevogels terug te komen, maar door een uitstekende keeper en verdediging kon Wherevogels nauwelijks iets terug doen. Zwaagdijk werd weer wat beter en dat resulteerde na 30 minuten in een doelpunt. Er werd goed druk gezet op de keeper, waarna de keeper de bal verloor en Stan Kok kon de bal in het doel schieten. Na die kans waren er geen grote kansen meer en het was rust.

In de rust werd gezegd dat het goed ging, alleen dat we wel het uiterste uit ons zelf moesten halen, omdat de Wherevogels met vijf wissels heel fit bleven en wij maar één wissel hadden. Nadat we alles hadden besproken, werden we opgehaald door de scheidsrechter.

De tweede helft begon en Zwaagdijk begon heel sterk aan de wedstrijd en binnen 10 minuten stond het 3-0 nul. Dennis Vijn had geweldige passeer bewegingen en ging alle verdedigers voorbij. Daarna kwam hij in het 16 meter gebied. De keeper kwam uit en hij maakte een lobje over de keeper heen in het doel. Daarna kreeg Zwaagdijk nog wat kansen. En uiteindelijk na 20 minuten kreeg Mike Pronk de bal aangespeeld en schoot de bal in het doel. Daarna probeerde de Wherevogels nog van de gehate 0 af te komen, maar dat lukte helemaal niet, want door weer geweldig optreden van de verdediging en de keeper ging er geen bal in. Zwaagdijk kreeg ook nog wat kansen, maar die gingen er helaas niet in. Na 40 minuten in de tweede helft floot de scheidsrechter af en hebben we in de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie al gelijk de drie punten. We staan nu tweede met een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper, dus we gaan vol voor de eerste plek.

Opstelling:  Nick Pronk, Serge Korf, Mark Blom, Stan Neefjes, Lars Sierag, Sem Wagenmaker, Stan Kok, Jacco Wiering, Koen Blom, Dennis Vijn en Mike Pronk.

Wissel: Daan Wiemer
Gemaakt door Mike Pronk

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.