DWB – Zwaagdijk 1 4-1

De eerste wedstrijd na de winterstop moest Zwaagdijk het opnemen tegen DWB. Thuis speelde Zwaagdijk 2-2 na een zware pot. Op het hobbelige veld in de Weere kon men weer een zware wedstrijd verwachten. Ruud Groot en Arjan Schouten waren afwezig door blessures.

Dat Zwaagdijk het zwaar zou krijgen werd meteen duidelijk. Zwaagdijk kwam er de eerste 20 minuten niet aan te pas. DWB was veel feller en liet de bal goed rond gaan. Zwaagdijk stond zwaar onder druk en DWB kreeg ook goede mogelijkheden. Na een kwartier was er ook een doelpunt. Zwaagdijk kreeg de bal niet weg uit de eigen zestien en de bal viel voor de voeten van een DWB-speler, die de bal hard binnen schoot. Niet veel later kwam Zwaagdijk goed weg. De spits van DWB kwam alleen op keeper Robertjan Jansen af, maar zijn schot kwam hard op de lat terecht. Na een omzetting kreeg Zwaagdijk iets meer grip op de wedstrijd in de eerste helft. DWB bleef echter de overhand houden, maar ze kwamen niet meer tot scoren in de eerste helft.

In de rust werd er gezegd dat het nog steeds mogelijk was om de wedstrijd te winnen, omdat het verschil maar één doelpunt was. Er zou dan wel met meer strijd gevoetbald moeten worden. Zwaagdijk kwam ook goed uit de kleedkamer, want na vijf minuten stond het 1-1. Patrick Neefjes werd de diepte ingestuurd en die speelde de bal breed op de mee gelopen Ruud Ursem. Die schoot de bal door de benen van de keeper het doel in. De opleving van Zwaagdijk was echter van korte duur. Het was DWB die ook in de tweede helft het spelbeeld bepaalde. DWB nam ook weer snel de leiding. De spits mocht vrij doorlopen en kwam zo alleen op de keeper van Zwaagdijk af. Hij bleef rustig en schoof de bal in de verre hoek. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. DWB kreeg kans op kans. Het was aan de sterk keepende Robertjan Jansen te danken dat de score niet hoger uitviel dan 4-1.

Zo was het een dramatisch begin van de tweede competitie helft. Aanstaande zondag staat de thuis wedstrijd tegen MOC op het programma. Het zal dan echt beter en feller moeten wil Zwaagdijk de punten thuis houden.

Opstelling Zwaagdijk

Robertjan Jansen, Korneel Neefjes, Rick Deken, Hein Boon, Keesjan Schouten, Sven ursem (60. Jan Komen), Patrick Neefjes, Ruud Ursem (80. Rene Goedhart), Aron Verdonk, Nils Dekker, Jasper Buis (75. Keir Dekker)

Share Button

Reacties zijn gesloten.