Medemblik B3 – Zwaagdijk B1: 0-4

Op een bewolkte zondag 10 januari stond de eerste wedstrijd van 2016 voor de B1 op het programma tegen Medemblik B3. Deze wedstrijd is tevens de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Omdat Medemblik B3 de tweede seizoenshelft ook een competitiegenoot van de B1 is, is deze wedstrijd alvast een goede krachtmeting voor de nieuwe competitie.

De talenten van Zwaagdijk begonnen meteen fel aan de wedstrijd wat zorgde voor enkele kleine kansen, maar niet uitmondde tot een doelpunt. Ook de harde westenwind werkte de Zwaagdijkse selectie tegen. Nadat er al meerdere 1 op 1 kansen gesneuveld waren viel er uiteindelijk toch nog een goal voor rust. Stan Kok werd diep gestuurd en faalde niet, 0-1.

Na de rust startte Zwaagdijk met de wind in de rug en blakend van vertrouwen aan de tweede helft. Dit volgde al snel door een verdubbeling van de score. Mike Pronk werd diep gestuurd en legde de bal breed op Stan Kok die zijn tweede van de wedstrijd maakte, 0-2. Hierna ging Zwaagdijk op zoek naar de 0-3 die er ook kwam door het gouden corner duo. Dennis Vijn stelde Jacco Wiering via een corner in stelling om de 0-3 in te prikken. Hierna zakte de wedstrijd langzaam in met nog een kleine opleving. Mike Pronk werd diep gespeeld en raakte de paal maar wist de rebound wel te benutten, 0-4. Door deze overwinning sluit de toekomst van Zwaagdijk B1 de eerste seizoenshelft af op een teleurstellende 6e plaats, maar we zijn erop gebrand de tweede seizoenshelft vol voor de titel te strijden.

 

Geschreven door Koen Blom.

Share Button

Reacties zijn gesloten.