Volendam B3 – Zwaagdijk B1 2-3

Op zondag 13 december speelde Zwaagdijk B1 tegen de koploper Volendam B3. Het was een mooie dag met mooi weer. Iedereen was in vorm . Alleen onze top verdediger Serge Korf had zich zaterdag al afgemeld (zal hij een date hebben gehad?). De rest was allemaal op tijd aanwezig zoals het hoort. We gingen met vier auto’s richting het paling dorp. Daar aangekomen moesten we snel naar de kleedkamer om ons Zwaagdijk tenue aan te trekken. Die altijd weer schoon in de tas liggen gewassen door Mevrouw Kok. Bedankt, onze dank hiervoor. De technische staf had de hele nacht al slecht geslapen en gepiekerd over de opstelling, want het moest gebeuren. Na lange discussies waren de heren er uit. Hoofdbegeleider Wiering nam het risico om met een zeer sterke bank te beginnen. We begonnen aan de warming-up en al snel aan de wedstrijd. Of het de wedstrijdspanning was dat weet ik niet, maar hij lag al snel tegen het netje van Zwaagdijk. De tweede volgde ook snel ondanks dat keeper Nick Pronk een wereld partij keepte. Begeleider Wiering lied zijn hersenen kraken en moest een ander tactisch plan bedenken, want dit ging niet goed we stonden met 20 minuten al met 2-0 achter. Dit was het teken dat de bank moest warmlopen. Er werden wat verschuivingen gedaan en Bauke mocht plaats nemen naast Ries voor Sem. Het begon beter te draaien. Het lek was boven.
Een zeer gretige Mike Pronk trapte de bal in de kruising en de aansluitingstreffer was gemaakt en Zwaagdijk was op zoek naar meer en weer was het Mike pronk die oog in oog kwam met de keeper uit het palingdorp en niet faalde, 2-2. Voor rust een zeer mooie onderschepping van Mees Laan die een prachtige diepte bal gaf naar de voorwaartse medespelers waar een corner uit voort kwam. Dennis Vijn nam een zeer mooie corner die voor de voeten van de toen nog onzichtbare Jacco Wiering (had nog last van de rijm avond), maar wist wel zijn voet tegen de bal te zetten en de derde goal kon genoteerd worden in het boekje van begeleider Wiering, 2-3. Dit was ook de ruststand. De tweede helft probeerde Volendam nog wel aan te zetten, maar de verdediging stond goed. Er werden nog enkele wisselingen doorgebracht bij beide teams, maar Zwaagdijk capituleerde niet meer. Volendam was geknakt en de goed leidende scheidsrechter floot voor het eindsignaal. Een prachtige overwinning op de koploper. We gingen snel huiswaarts richting het altijd mooie Zwaagdijk waar we de overwinning tot in de late uurtjes hebben gevierd.

Opstelling Nick Pronk, Stan Neefjes, Mark Blom, Mees Laan , Lars Sierag , Dennis Vijn , Jacco Wiering, Stan Kok, Bauke Post, Koen Blom, Mike Pronk.
Wisselspeler Sem Wagemaker

Geschreven door Sem Wagemaker

Share Button

Reacties zijn gesloten.