Zwaagdijk 1 – Berkhout 2-2

dec 2015

Het eerste van Zwaagdijk trad vandaag aan voor de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Dit betrof een kraker tegen concurrent Berkhout. Met een achterstand van vier punten stond Berkhout voor vandaag op de derde plaats. Één plaats onder Zwaagdijk. Er waren vandaag enkele afwezigen. Rick Deken was geschorst en Arjan Schouten nog altijd geblesseerd. Keesjan Schouten was niet fit genoeg om te beginnen. Hij nam plaats op de bank. Daar werd hij vergezeld door Rens van Diepen en Jan Komen. De VIP’s van de week waren vandaag de vrouw en kinderen van Zwaagdijk-trainer Hans Knijn. Hans en zijn familie komen immers uit Berkhout en zijn zoon Dolf stond vandaag binnen de lijnen als speler van Berkhout.

Dit keer zonder harde wind en met een stralende zon werd de aftrap genomen. Zwaagdijk kwam fel uit de kleedkamer en zat er meteen goed bovenop. Berkhout had hier moeite mee in de beginfase en kwam maar weinig tot voetballen. Zwaagdijk was iets meer de bovenliggende partij zonder grote kansen te creëren. Wel werd Berkhout al enkele keren gevaarlijk wanneer zij lange ballen voor de pot gooiden. Zwaagdijk had door het niet spelen van Rick en Keesjan immers weinig lengte achterin. Bij Berkhout was dit wel het geval. Uit zo een situatie wist Berkhout dan ook de score te openen. Een lange voorzet vanaf de rechterkant werd door een Berkhout-aanvaller knap binnengekopt. Ondanks het lichte overwicht keek Zwaagdijk zo toch tegen een achterstand aan. Na deze goal kreeg Zwaagdijk echter meer mogelijkheden. Berkhout leek zich nog meer in te graven waardoor Zwaagdijk steeds meer op de vijandelijke helft kwam te spelen. Na ongeveer een half uur viel dan ook de 1-1. Een afgeslagen bal kwam bij Aron Verdonk terecht. Aron had weinig ruimte om te schieten en legde goed breed op Patrick Neefjes. Patrick loste wel een schot, maar raakte de bal niet goed. Enigszins gelukkig kwam de bal daardoor bij Nils Dekker in de voeten. Nils draaide snel weg bij zijn tegenstander en ronde beheerst af. Even later stond Zwaagdijk zelfs 2-1 voor toen Ruud Ursem een vrije trap wist te verzilveren. Van iets meer dan 20 meter wist Ruud de bal om de muur heen te spelen waardoor de bal laag in de korte hoek verdween. Met een stand van 2-1 werd de rust gehaald.

In de kleedkamer maakte Hans Knijn duidelijk dat er hard gewerkt moest blijven worden. Berkhout zou vandaag immers moeten winnen, willen zij niet op een te grote afstand worden gezet als het gaat om het kampioenschap. Zij zullen dus alles op alles gaan zetten en daar moeten wij voor waken was de boodschap. In de tweede helft bleek dit ook. Berkhout kwam zeer fel uit de kleedkamer en zette veel druk naar voren. Helemaal toen er  nog een extra middenvelder bij werd gezet. Keesjan Schouten viel bij Zwaagdijk nog in voor René Goedhart om de verdediging te versterken en Jan Komen kwam Aron Verdonk zijn plek innemen. Berkhout was in de beginfase van de tweede helft al een aantal keer dichtbij een doelpunt. Zwaagdijk verzette zich sterk. Berkhout wist uit hun aanvallen eigenlijk niet gevaarlijk te worden. Uitgespeelde kansen konden ze niet creëren. Het gevaar bleef echter bestaan in corners en vrije trappen die voor werden gegeven. Berkhout was veel sterker in de lucht en werd in deze situaties vaak gevaarlijk. Zwaagdijk bleef overeind maar wist zelf de bal vaak niet lang vast te houden wanneer deze veroverd werd, waardoor het zelden aan een aanval of counter toekwam. De druk bleef daardoor groot. Eén keer lukte het Zwaagdijk er uit te komen. Sven Ursem werd op rechts de diepte ingestuurd en wist terug te leggen op de inkomende Patrick Neefjes. Patrick sneed de zestien in en wist de bal terug te leggen bij Ruud Ursem. Ruud zijn schot ging echter net naast. Dit was voor Zwaagdijk de enige mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien na de vele kansen die Berkhout al had gekregen om de gelijkmaker binnen te schieten. Heel lang bleef de 2-1 op het scorebord te staan. Zwaagdijk leek door hard te blijven werken de drie punten over de streep te trekken. Dit vooral dankzij de keeper Robertjan Jansen die een ijzersterke wedstrijd keepte. In de blessuretijd ging het echter toch nog mis. Berkhout had een ingooi in de linkerhoek. De Ingooi werd gekaatst en teruggespeeld richting de rand zestien en nota bene de zoon van trainer Hans wist met een schuiver in de verre hoek het feestje voor Zwaagdijk te verpesten.

Zo werd het van beide kanten voetballend gezien geen goede wedstrijd en dat met waarschijnlijk wel een terechte uitslag. Toch is het voor Zwaagdijk erg zuur wanneer je de hele tweede helft overeind blijft en je het in de laatste minuten toch nog mis ziet gaan. Er is echter wel keihard gewerkt en een goede mentaliteit getoond. Trainer Hans Knijn trakteerde in de kleedkamer daarom toch op een biertje. Zwaagdijk gaat nu de winterstop in met vier punten achterstand op koploper ALC en vier punten voorsprong op Berkhout en HOSV. Het seizoen is pas op de helft dus er kan nog van alles gebeuren. Zwaagdijk doet goed mee in de top en is daarom nog altijd één van de kampioenskandidaten. Op zondag 17 januari begint voor Zwaagdijk het seizoen weer met een oefenwedstrijd tegen Sporting Andijk. De week erna op 24 januari vangt de competitie weer aan. Dan volgt meteen een lastige uitwedstrijd in de Weere tegen DWB. Hopelijk kan Zwaagdijk daar middels een overwinning de tweede seizoenshelft goed starten.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Korneel Neefjes, Hein Boon, Sven Ursem, Jasper Buis; René Goedhart (55. Keesjan Schouten), Patrick Neefjes, Ruud Ursem, Aron Verdonk (65. Jan Komen); Ruud Groot, Nils Dekker.

Share Button

Reacties zijn gesloten.