WSW – Zwaagdijk 0-3

Vandaag mocht Zwaagdijk aantreden tegen WSW in Wijdenes. Zwaagdijk staat op een tweede plaats met 23 punten uit 10 wedstrijden. WSW staat op de laatste plaats met 2 punten uit 9 wedstrijden. Op basis van de ranglijst dient Zwaagdijk deze wedstrijd met overtuiging te gaan winnen. In dat kader geeft Zwaagdijk trainer Hans Knijn laatste man Hein Boon rust en die mag op de bank plaatsnemen. Jasper Buis heeft in tegenstelling tot vorige week weer een basisplaats. Naast Hein zitten Korneel Neefjes en Rene Goedhart op de bank. Jago van den Buijs maakt zijn debuut voor het eerste vandaag en staat achter de spitsen. Keir Dekker ontbreekt vandaag vanwege een blessure.

Al snel wordt duidelijk dat Zwaagdijk vandaag niet sterk voor de dag komt. De bal wordt niet rond gespeeld. Er wordt teveel voor de lange bal gekozen die meestal bij WSW’ers belanden. Zwaagdijk heeft vandaag een opstelling waarbij je uitgaat van balbezit en de bal rond laten gaan. Als je dat vervolgens niet gaat doen is het zelfs tegen een team met twee punten uit negen wedstrijden een moeilijke wedstrijd. WSW is in de eerste 20 minuten beter. Het is Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen die een aantal keer knap redding brengt. Als Zwaagdijk in de fase vanaf 20 minuten tot de rust een aantal keren combineert is het ook direct gevaarlijk. Na een half uur is het Nils Dekker die z’n tegenstander te snel af is. Deze trekt aan de noodrem en Nils wordt gevloerd. Op ons niveau horen ook rode kaarten bij doorgebroken spelers. Vreemd genoeg besluit de scheidsrechter geel te geven. Na zo’n 35 minuten begint een aanval op de rechtsback en via de verdediging komt de bal bij linkshalf Aron Verdonk. Die stuurt routinier Ruud Ursem de diepte in die laag voorgeeft op Ruud Groot die de bal in het doel glijdt. Zo is het 0-1 voor Zwaagdijk en dat is tevens de ruststand.

De tweede helft begint weer met een bedenkelijk niveau. WSW toont ook steeds minder power. Naarmate de tweede helft vordert wordt het spel van Zwaagdijk wel iets overtuigender. Een kwartier voor tijd neemt Ruud Ursem een corner die door Rick Deken wordt ingekopt. Het is 0-2 en de wedstrijd is nu definitief gespeeld aangezien WSW de tweede helft nauwelijks iets creëert. Tien minuten voor tijd krijgt Zwaagdijk een penalty doordat Ruud Groot teveel wordt belemmerd. Hij gaat zelf achter de bal staan en scoort de penalty, 0-3. Vijf minuten voor tijd heeft Nils Dekker nog een mogelijkheid, maar die weet de keeper niet te verschalken. Eindstand 0-3.

Zwaagdijk wint vandaag een slechte wedstrijd met 0-3 van WSW uit Wijdenes. De punten zijn binnen en dat is het belangrijkste. Volgende week mag Zwaagdijk thuis aantreden tegen Berkhout. Zwaagdijk trainer Hans Knijn tegen z’n ‘eigen’ club Berkhout. Wellicht staat de zoon van de trainer binnen de lijnen bij de tegenstander. De familie Knijn is VIP. Berkhout staat één plaats lager op de ranglijst met vier punten minder dan Zwaagdijk. Het is de laatste wedstrijd voor de winsterstop.

Opstelling Zwaagdijk:

Robertjan Jansen, Jasper Buis, Rick Deken, Keesjan Schouten (65. Korneel Neefjes), Sven Ursem, Patrick Neefjes, Aron Verdonk, Jago van den Buijs (65. Hein Boon), Ruud Ursem (75. Rene Goedhart), Ruud Groot, Nils Dekker

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.