Zwaagdijk B1 – Blokkers B1 0-9

Op 29 november was het weer eens zover. Zwaagdijk mocht op een regenachtige, winderige dag aantreden tegen de Blokkers B1. Zwaagdijk had al drie weken geen wedstrijd gespeeld wegens afgelaste wedstrijden.

De scheidsrechter floot af voor de eerste helft. Zwaagdijk begon niet echt heel sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde dus ook in een tegendoelpunt. De Blokkers maakte een uitgespeelde kans af en het was 0-1 voor de Blokkers. Het was soms lastig voetballen voor beide teams door de harde wind, maar een tijdje na de 0-1 scoorde de Blokkers opnieuw en werd het dus 0-2. Zwaagdijk probeerde aan te vallen, maar kon geen goede kansen creëren. De Blokkers had het betere van het spel en creëerde dan ook een flinke kans, maar ze slaagden er niet in om een uitgespeelde kans te verzilveren. De bal ging tegen de lat. 5 minuten daarna slaagde de Blokkers er wel in om te scoren. Het was nu 0-3. Na de 0-3 kregen de Blokkers nog een paar kansjes, maar dat werden geen doelpunten door goed verdedigend werk. De scheidsrechter floot af en de eerste helft was voorbij met een stand van 0-3.

Zwaagdijk had besproken dat het wel goed ging, want het stond nog maar 0-3. Zwaagdijk ging uiteraard weer met volle moed de tweede helft in. De tweede helft was amper begonnen en het stond helaas 0-4, daarna sloegen de Blokkers weer toe en werd met 0-5. Het was binnen 5 minuten 0-5. De moed van Zwaagdijk zakte weg. Zwaagdijk kwam ook niet verder dan de middenlijn, terwijl de Blokkers bleven aanvallen. Dat resulteerde ook weer voor een doelpunt voor de Blokkers. 0-6 was het inmiddels. De Blokkers was kennelijk nog niet klaar met Zwaagdijk en ze gingen er vol in en ze scoorde daarom ook de 0-7. Kort daarop werd Zwaagdijk weer te kijk gezet en werd het 0-8. Zwaagdijk kon de 0 van het scorebord laten verdwijnen, maar Mike Pronk kon een 1 tegen 1 kans niet afmaken en daardoor bleef de gehate 0 op het scorebord staan. Het was wachten op de 0-9 van de Blokkers en die kwam ook. Het was nu 0-9. De Blokkers wilden graag voor de 10 gaan, maar Zwaagdijk lukte het om de eindstand op 0-9 te zetten. Zwaagdijk heeft zwak gespeeld en zal deze dag snel vergeten. Volgende week moet Zwaagdijk tegen de laatste plaats: Spartanen B4 spelen. Deze wedstrijd hoort Zwaagdijk te winnen.

Opstelling: Nick pronk, Serge Korff, Mark Blom, Mees Laan, Stan Neefjes, Bauke Post, Koen Blom, Jacco Wiering, Sem Wagenmaker, Stan Kok, Mike Pronk.

Wissel: Dennis Vijn en Lars Sierag

Geschreven door: Nick Pronk

Share Button

Reacties zijn gesloten.