Zwaagdijk – ALC 2-3

Vandaag was de topper tegen de directe concurrent ALC. In vergelijking met de opstelling van twee weken geleden waren er twee wijzigingen. Keesjan Schouten en keir Dekker waren beide hersteld van hun blessure en zij vervingen de geschorste Ruud Ursem en de wel speelgerechtigde Jasper Buis, die samen met Jan Komen en Rene Goedhart op de bank.

Zwaagdijk begon sterk aan de wedstrijd. Het zette ALC goed vast, die op dat moment vooral de lange bal gebruikte om onder de druk vandaan te komen. Er kwamen ook mogelijkheden voor Zwaagdijk. Na een goede steekbal kwam Nils Dekker alleen voor de keeper. Hij stuitte echter op de goed uitkomende keeper, daarna kreeg Patrick Neefjes de bal voor zijn voeten, maar die wist de bal niet richting het doel te krijgen. Niet veel later was het wel raak voor ALC. Keeper Robertjan Jansen schoot een terug speelbal tegen de storende spits van ALC aan, waarna de bal voor de voeten krijgt. Die weet hem achter de op het natte veld uitglijdende keeper Robertjan Jansen te schieten. Zwaagdijk blijft met dezelfde inzet verder spelen op zoek naar de gelijk maker, maar het is echter ALC die wederom scoort. Na een aanval over de rechterkant wordt de spits van ALC ingespeeld in de zestien meter van Zwaagdijk. Die draait weg bij verdediger Korneel Neefjes en schiet de bal in de verre hoek binnen. Zwaagdijk geeft niet op en gaat naar de aansluitingstreffer op zoek. Die komt er ook. Uit een afgeslagen corner geeft Patrick Neefjes opnieuw voor en weet Rick Deken van dichtbij het net te vinden. Het lijkt er dan op dat de ploegen gaan rusten met een 1-2 stand, maar helaas krijgt Zwaagdijk net voor rust nog een domper te verwerken. Door niet goed uitverdedigen van Zwaagdijk krijgt ALC de kans om de 1-3 binnen te schieten. Die laten ze niet lopen en zo kijkt Zwaagdijk nog voor rust tegen een flinke achterstand aan.

In de rust wordt er op gehamerd om zorgvuldiger te gaan spelen en met dezelfde inzet door te voetballen en dat het nog altijd niet is gespeeld. Zwaagdijk schiet ook meteen uit de startblokken en krijgt binnen de minuut een mogelijkheid. De bal komt terecht bij Nils Dekker in de zestien van ALC, maar zijn schot wordt geblokt en beland naast het doel. Zwaagdijk weet ALC echter niet onder druk te houden. Waar in de eerste helft nog redelijk gevoetbald werd, is het in de tweede helft vooral lange ballen van beide kanten. Er is weinig rust aan de bal en zodoende ontstaan er ook bijna geen mogelijkheden voor beide teams. Zwaagdijk heeft een licht overwicht in de tweede helft, maar ALC komt er af en toe gevaarlijk uit. Keeper Robertjan Jansen hoeft echter geen één keer handelend op te treden. Zwaagdijk komt echter nog wel terug in de wedstrijd. Ruud Groot speelt Nils Dekker aan de linker kant goed de diepte in. Die geeft de bal voor bij de tweede paal waar Jan Komen van dichtbij raak weet te koppen. Het is dan echter al bijna het einde van de wedstrijd, waardoor het er niet in zit om voor de gelijk maker te gaan.

Zo verliest Zwaagdijk voor het eerst deze competitie een wedstrijd. Er zat zeker meer in voor Zwaagdijk deze wedstrijd, maar de doelpunten werden te makkelijk weg gegeven. Volgende week staat de wedstrijd uit bij WSW op het programma. Om weer op jacht te gaan naar de koppositie moeten er daar drie punten worden mee terug genomen.

Opstelling Zwaagdijk:

Robertjan Jansen, Korneel Neefjes, Hein Boon, Keesjan Schouten (75. Jasper Buis), Sven Ursem, Rick Deken, Patrick Neefjes, Aron Verdonk (70. Rene Goedhart), Keir Dekker (35. Jan Komen), Ruud Groot, Nils Dekker

Share Button

Reacties zijn gesloten.