WBSV – Zwaagdijk 1-1

Vandaag stond de wedstrijd uit tegen WBSV op het programma. WBSV bivakkeert in de midden moot van de ranglijst, dus Zwaagdijk moest eigenlijk met de drie punten naar huis keren. Dat moest gebeuren op kunstgras waar er een sterke wind over waaide. Er waren twee wijzigingen in de opstelling van Zwaagdijk. René Goedhart verving de geblesseerde Keir Dekker en Sven Ursem begon in plaats van Korneel Neefjes. Die nam samen met Jan Komen en Rens van Diepen plaats op de bank. Keesjan Schouten en Arjan Schouten zijn er vanwege blessures nog steeds niet bij.

Er werd voor de wedstrijd nog gezegd om de ballen laag te houden om zo de wind te omzeilen, maar daar kwam weinig van terecht. Er stond simpel weg te veel wind om van een wedstrijd te kunnen spreken. Als men een vrije trap, een achterbal of een corner wilde nemen rolde de bal gewoon weg door de wind. Je vraagt je dan ook af of het dan wel een goed idee is om überhaupt te gaan voetballen. Het was dus voor beide teams er moeilijk om de bal in de ploeg te houden en er ontstonden rare situaties op het veld. WBSV was twee keer uit een corner dicht bij de openingstreffer. De eerste keer wist een speler van WBSV in een open kans uit de corner de bal niet richting het doel te krijgen, maar net in het zijnet. De tweede keer ging de bal wel op doel, maar was het Ruud Groot die de bal op een miraculeuze manier het doel uitwerkte. Zwaagdijk creëerde zelf ook kansen. Zo kwam Aron Verdonk goed door over de linker kant en kwam schuin de zestien meter in lopen en schoot de bal richting de verre hoek. Helaas voor Zwaagdijk pakte de keeper de bal goed. Niet veel later schoot dezelfde Aron Verdonk van buiten de zestien meter op de lat. Ook Zwaagdijk werd nog een keer gevaarlijk uit een corner, maar Rick Deken kopte op aangeven van Ruud Ursem net voorlangs. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

In de rust werd er weer op gehamerd om te proberen te blijven voetballen en geen lange ballen te spelen. Ook werd er op gewezen om van buiten de zestien het doel te zoeken  aangezien Zwaagdijk de tweede helft voor de wind had. Hier kwam echter weer weinig van terecht en WBSV was in het begin beter dan Zwaagdijk. WBSV drukte het lichte overwicht ook uit in een voorsprong. Na en goede steekbal van links van het veld kwam de rechter middenvelder vrij voor Robertjan, die schoot de bal in één keer in de verre hoek. Na het doelpunt kreeg Zwaagdijk wel iets meer bal bezit, maar de WBSV bleef ook kansen krijgen. Zo wist wederom de rechter middenvelder vrij voor doel te komen, maar gelukkig voor Zwaagdijk schoot hij de bal naast. WBSV had misschien nog wel recht op een penalty. Nadat er een voorzet gegeven werd door WBSV werd de bal overduidelijk aangeraakt door Sven Ursem met de hand. De scheidsrechter vond het echter niet een penalty waard. Zodoende bleef de stand 1-0 en was er altijd nog een kans om de stand om te buigen. Dat gebeurde dan ook. Vijf minuten voor tijd stuitte Ruud Groot eerst nog op de uitkomende keeper, maar hij lag de rebound goed klaar voor Ruud Ursem die de bal beheerst binnen schoot. In de minuten daarna probeerde Zwaagdijk het nog wel, maar ze kwamen er niet door heen.

Zo wist Zwaagdijk sinds lange tijd een wedstrijd niet winnend af te sluiten. Het weer speelde een grote rol in deze wedstrijd, maar als de overtuiging bij de meeste spelers ontbreekt win je ook niet snel een wedstrijd. Die moet er de volgende keer wel zijn als over twee weken concurrent ALC op bezoek komt. Er is uiteraard nog niets aan de hand en Zwaagdijk gaat altijd nog ongeslagen aan de leiding van de competitie.

Opstelling Zwaagdijk:

Robertjan Jansen, Jasper Buis, Rick Deken, Hein Boon (55. Korneel Neefjes), Sven Ursem, René Goedhart (75. Jan Komen), Patrick Neefjes, Ruud Ursem, Aron Verdonk, Ruud Groot, Nils Dekker

Share Button

Reacties zijn gesloten.