Zwaagdijk F1 – KFC F3

Spektakel aan de dijk.
Woensdagavond 18.30uur, de bekerwedstrijd tegen KFC. KFC uit Koog aan de Zaan is voor ons een onbekende ploeg.
Zijn afgelopen najaar kampioen geworden , maar staan in de voorjaarscompetitie een na laatste.
Het hoofdveld is deze keer het strijdtoneel om extra sfeer in deze knock out wedstrijd te brengen.
KFC heeft veel toeschouwers meegenomen maar naast de trouwe supporters van zwaagdijk zagen we deze keer ook nieuwe gezichten langs de kant staan. Nico is de scheidsrechter van de avond en om 18.30 uur klinkt het fluitsignaal, deze keer zonder de geblesseerde Max haakman en zonder Jeffrey v/d Ben.
Meteen in de eerste minuut weet het felle Zwaagdijk bij het doel te komen als Mick Ruiter de bal weet af te pakken en hard langs de keeper van KFC scoort: 1-0! Dat is voor zwaagdijk het teken om meer aan te vallen en via een aantal snelle aanvallen komt Zwaagdijk gevaarlijk voor het doel maar helaas zonder score. KFC vecht zich toch terug in de wedstrijd en weet Wout dekker het moeilijk te maken door een afstandsschot af te vuren die goed gestopt wordt maar net voor de voeten van de tegenstander valt.
Deze weet de bal van afstand over Wout heen te schieten en het staat gelijk: 1-1.
Zwaagdijk wordt feller en er komen kansen, Mitch vanaf links schiet de bal in het zijnet, Lars schiet van afstand net naast,  de corners blijven gevaarlijk maar helaas geen doelpunt: totdat Thijs de bal onderschept en van grote afstand langs de keeper schiet: 2-1. Hierna weet KFC het even niet meer en Mick ziet na een prachtige actie vanaf rechts de bal langs de keeper in de korte hoek verdwijnen: 3-1. Even later krijgt KFC een corner en via het hoofd van een Zwaagdijkse speler valt de bal achter Wout: 3-2 en dat is tevens de ruststand. In de tweede helft wordt Zwaagdijk teruggedrongen en ziet via een enkele uitbraak van Mick en Mitch gevaarlijk te worden, maar dicht bij het doel komen ze niet. KFC blijft aanvallen en via een klutsbal tussen Wout en de spits van KFC valt de bal in het Zwaagdijkse doel: 3-3. wat een spektakel. Zwaagdijk wil de winnende treffer scoren, maar ondanks de aanvallen en zelfs nog een schot tegen de lat blijft het 3-3. In een knock out wedstrijd zal er toch een winnaar over moeten blijven dus zullen beide ploegen elk 3 penalties moeten nemen. De eerste penalty stopt onze Wout en Thijs weet zijn penalty wel in te schieten: 1-0 voor Zwaagdijk. Helaas schiet Mick de bal hard op de paal en KFC weet wel te scoren: 1-1. Hierna scoort KFC weer en Mitch zal de derde penalty raak moeten schieten om in de race te blijven, maar helaas schiet hij in de grond waardoor de bal gemakkelijk te stoppen is voor de KFC keeper en alle spelers van KFC duiken van blijdschap boven op elkaar: We liggen eruit!
Helaas zijn we uit de bekercompetitie dmv penalties geschoten, maar dat neemt niet weg dat we as zaterdag grote kans kunnen maken op het kampioenschap bij Spirit. Om 08.45 zullen we proberen te gaan winnen van onze rivaal en als dat zo is, zijn we DE kanshebber om kampioen te worden van de voorjaarscompetitie.
 
De begeleiders.
Share Button

Reacties zijn gesloten.