Zwaagdijk B1 – Dess B1 10-2

8 november was het weer zover. Zwaagdijk B1 mocht weer het veld op. Vandaag was de pot Zwaagdijk – Dess. Ondanks het slechte weer van de dag ervoor zat het de teams weer mee. Het was een mooie dag. Dess begon met de aftrap. Ze hadden de bal nog geen 3 keer aangeraakt en Zwaagdijk had de bal al veroverd. Vervolgens hoefde Zwaagdijk de bal geen 4 keer aan te raken en ze hadden al gescoord met een  goede voorzet van Mike Pronk op Stan Kok en ze zette de stand op 1-0. Maar helaas, deze voorsprong mocht niet lang duren, na de tweede aftrap van Dess konden ze gelijk een gelijkmaker maken. De verdediging van Zwaagdijk was waarschijnlijk nog aan het slapen. In de eerste 2 minuten al 1-1. Dess was heel blij met dit doelpunt aangezien het hun derde doelpunt van het hele seizoen tot nu toe was. Ze zagen hoop. Overigens werd hun hoop al snel de grond in geboord. Nadat Zwaagdijk zijn aftrap kon nemen was het al snel over met de pret voor Dess. Zwaagdijk had een dominante eerste helft en kwam uiteindelijk op een 7-1 voorsprong de kleedkamer in. Waarbij er 5 keer gescoord was door Stan Kok en 2 keer door Mike Pronk.

Zwaagdijk ging met goede moed de tweede helft in. Er waren weer 3 punten te behalen! Al snel viel het achtste doelpunt van de wedstrijd. De verdediging van Zwaagdijk werd na het behalen van een   8-1 voorsprong te makkelijk, waardoor Dess er toch nog een keer doorheen kon komen en een tweede doelpunt kon maken. De stand was 8-2. Heel leuk voor Dess, hun vierde doelpunt van het seizoen. Uiteindelijk heeft Zwaagdijk B1 op een dominante wijze gewonnen, maar de tweede helft was een stuk minder aangezien die op 3-1 geëindigd was. Zwaagdijk was blij. We hebben met 10-2 gewonnen. Na deze wat rustigere wedstrijd staan we nu op de zesde plaats van de competitie met één wedstrijd minder. Volgende week staat er een zware wedstrijd voor de B1 klaar, st George B1 – Zwaagdijk B1, dit belooft een mooie wedstrijd te worden, omdat iedereen gebrand staat om van de nummer 1 van de competitie te winnen. Iedereen zal top fit moeten zijn om dit voor elkaar te krijgen.

Geschreven door: Stan Neefjes

Opstelling:

Nick Pronk, Serge Korf, Lars Sierag, Mark Blom, Sem wagenmaker, Koen Blom, Jacco Wiering, Bauke Post, Stan Kok en Stan Neefjes.

Share Button

Reacties zijn gesloten.