ASV 1 – Zwaagdijk 1 1-3

8 november 2015

Het eerste van Zwaagdijk mocht vandaag aantreden voor de negende wedstrijd van het seizoen. Dit betrof een uitwedstrijd tegen ASV in Venhuizen. ASV had vóór vandaag slechts 6 punten behaald en verkeerde dan ook in de onderste regio van de ranglijst. Zwaagdijk wist vorige week de eerste periode te pakken en ging vóór vandaag dan ook als lijstaanvoerder de wedstrijd in. Onderschatting is iets waar Zwaagdijk vandaag voor zou moeten waken. ASV had in hun laatste wedstrijd immers nog gewonnen van SSV. Keesjan Schouten was er vandaag niet bij vanwege een blessure en ook Arjan Schouten is nog altijd geblesseerd. Ruud Ursem keerde vandaag, na zijn schorsing, weer terug in de basis. Jan Komen nam daardoor plaats op de bank samen met Sven Ursem en René Goedhart.

Zwaagdijk wilde fel beginnen aan de wedstrijd en ASV meteen onder druk zetten. Er moest niet te makkelijk over deze wedstrijd worden gedacht. Meteen vol er op klappen was daarom het idee. De beginfase verliep echter niet zoals Zwaagdijk dit voor ogen had. ASV had iets meer balbezit en het vroeg druk zetten van Zwaagdijk lukte nog niet. ASV kwam enkele keren gevaarlijk door zonder echter grote kansen te creëren. Ook Zwaagdijk kwam enkele keren door. Vaak lag er veel ruimte achter de ASV-verdediging. Zwaagdijk profiteerde daar vaak van maar werd telkens afgevlagd wegens buitenspel. Na ongeveer 20 minuten wist Zwaagdijk toch de score te openen. Nils Dekker werd over de linker kant diep gestuurd en wist na een goede actie de bal voor te geven. Uiteindelijk kwam de bal daardoor bij Ruud Groot terecht en Ruud wist deze kans te verzilveren. Na deze 0 – 1  ging Zwaagdijk een stuk beter spelen. Het wist ASV nu vaak wel goed onder druk te zetten en in balbezit werden af en toe mooie aanvallen over veel schijven vertoond. Ook grote kansen werden uit deze aanvallen af en toe gecreëerd. Patrick Neefjes wist een keer na een goede combinatie met Ruud Groot aan de rechter kant door te komen. Zijn voorzet werd door een ASV-verdediger weggekopt en de bal belandde toen in de voeten van Aron Verdonk. Aron wist van buiten de zestien de bal strak tegen de touwen te schieten en zo  was het 0 – 2. Even later stond ook de 0 – 3 op het scorebord. Na goed werk van Ruud Ursem kwam de bal bij Nils Dekker terecht. Nils kon vanaf links alleen op de keeper af en wist deze kans te verzilveren. Zo werd de rust gehaald met een 0 – 3 voorsprong. Al had deze voorsprong nog groter kunnen zijn. Zo wisten Keir Dekker en Ruud Ursem het net niet te vinden bij twee grote kansen.

In de rust werd door trainer Hans Knijn aangegeven dat dit een wedstrijd kon worden waarin Zwaagdijk eens echt een grote uitslag kon laten zien. De eerste helft werd niet goed begonnen, maar na de 0 – 1 ging het makkelijk bij Zwaagdijk. Nog steeds werd er niet genoeg rust gehouden en werd te vaak snel de diepte gezocht. Toch stond Zwaagdijk met 0 – 3 voor. Met meer rust aan de bal en simpelere oplossingen  moest Zwaagdijk de score verder uit gaan breiden in de tweede helft was het idee. Hierbij moest echter geen gas terug worden genomen. Waken voor onderschatting was hierin dus weer de boodschap.

Toch leek het er in de tweede helft wel op dat Zwaagdijk dacht het met iets minder gas er op ook wel te redden. De tweede helft was immers geen schim meer van de eerste. Zwaagdijk won weinig duels meer en werd nog veel slordiger in balbezit dan in de eerste helft. ASV kwam beter in zijn spel. Echt gevaarlijk werden ze echter weinig. Toch wisten ze ongeveer 20 minuten voor het einde een doelpunt te maken. Ze kwamen een keer goed door over links. De bal kwam uiteindelijk bij een ASV-aanvaller terecht die een schot wist te lossen. Op ongelukkige wijze ging deze bal onder of tussen de benen door van Zwaagdijk-keeper Robertjan Jansen. Hij had de hele wedstrijd nog niet veel te doen gehad maar nu was het ineens toch raak. Jan Komen was vlak hiervoor al ingevallen voor Jasper Buis en ook rappe René Goedhart viel nog in voor Ruud Ursem. Zonder grote kansen voor beide partijen werd uiteindelijk het eindsignaal gehaald.

Na een redelijke eerste helft zorgde de slechte tweede helft ervoor dat Zwaagdijk niet verder uit kon lopen op ASV. Toch zijn de drie punten wel meegenomen uit Venhuizen en daar kan Zwaagdijk tevreden mee zijn. Ook omdat nummer twee op de ranglijst ALC gelijk speelde en DWB, de nummer drie, had verloren. Zwaagdijk blijft dus aan de leiding gaan in de vijfde klasse B. Volgende week speelt Zwaagdijk wederom uit. Dit maal tegen WBSV in West-Beemster. Hopelijk kan Zwaagdijk de zegereeks daar weer met een wedstrijd verlengen.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Jasper Buis (65. Jan Komen), Hein Boon, Rick Deken, Korneel Neefjes; Keir Dekker, Patrick Neefjes, Ruud Ursem (75. René Goedhart), Aron Verdonk; Ruud Groot, Nils Dekker.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.