Zwaagdijk Ve2 – Spartanen 3-0

Zondag 8 november, de dag na de warmste  november dag ooit.

Tja, een verslagje schrijven is, als je voetbalt bij de Veteranen II niet zo maar een klusje van wie heb ‘m d’r in geschopt en wie heeft er gewonnen. Het begint al, zoals onze fluisteraar vorige week meldde, dat de groepsApp aangeeft ver van te voren wie er deze keer het haasje is om te gaan schrijven. Normaal gesproken werd dit uitgesproken in de kleedkamer na de wedstrijd als je een uitmuntende wedstrijd gespeeld had en je tot ‘Man of the Match’ gekozen werd. Althans, dat was het excuus, want onze kreupel hield gewoon een lijstje bij wie er wel weer eens aan de beurt was. Weer een illusie armer….

Het gevolg is dus nu het  www.nl  tijdperk dat de groepsApp doorkomt en je aangewezen word tot reporter van de week. De groepsApp overigens waar je je afmeld maar ook direct weer aangemeld word want de groep is hecht en afvallers worden niet getolereerd. Misschien wel tijd voor censuur hier en daar overigens, want iemand die windjes laat is gewoon niet gepast.

De wedstrijd zelf was een appeltje eitje. De oudjes waren minus vakantiehangers Kuyt en Zweep compleet en dat betekent ook weer inclusief wereldreizigers en survivers Jaap en Stefan. Spartanen heeft in de eerste minuut de paal geraakt en is daarna niet meer tot een schot gekomen wat onze fluisteraar zeer verblijdde. Wij zelf creëerde n kans na kans met goed voetbal, in de vertrouwde 4-4-2 opstelling. De bal ging van Zwaagdijks voetje naar Zwaagdijks borstje naar Zwaagdijks hoofdje en weer naar voetje. Diverse hoogstandjes vonden hier en daar plaats. Ook verkeerde ,maar wel prachtige passes waren schering en inslag. Humor gelukkig ook weer want gelachen werd er ook.  Zelfs toen onze scheids Cees vergeten was te controleren of de bal wel hard genoeg was……Al met  al, ik gebruik heel veel worden om tot een absoluut lang onnodig stuk te komen,, een prima pot van  onze kant. Hans vlagde ook weer feilloos wat niet geheel duidelijk was of onze uitvlaggenist hetzelfde deed. Diverse prachtige aanvallen waarbij wij zeker wisten de buitenspelval omzeild te hebben werden afgevlagd en onze eerlijke scheids volgde de vlaggenist want hoe anders ?  Na de wedstrijd gaf de vlaggenist overigens aan naar alle eerlijkheid gevlagd te hebben, nou  dat moeten we dan ook maar geloven.

Tja wat nog meer om dit stuk te verlengen met nog meer onnodige woorden en zinnen zonder ook maar iets te vertellen wat de uitslag was en wie er gescoord hebben……….

De eerste helft was geëindigd in 1-0 slechts voor ons want het scoren blijf lastig. Dat wil zeggen dat we wel altijd scoren maar dat we eigenlijk veel meer moeten scoren want vele kansen, schoten en of tikkies gingen er niet in.  De 1-0 was een aanval uit het boekje, van achter naar middenveld, van middenveld naar buitenkant, een-tweetje door de verdediging in en tegendraads ingeschoten door de jongste wereldreiziger. In de rust werd er gevraagd wie wilde wisselen zodat  Pelle d’r in kon. Vele mogelijkheden maar drie d’r uit en 1 er in dat was wat teveel van ’t goede. De zwager van de fluisteraar er uit en Pelle er in. In de tweede helft nog meer van ’t zelfde. Wij aanvallen, zij verdedigen, wij op bijna z’n Bayern Munschens door elkaar lopenp en posities overnemend .Het moet een  fantastisch schouwspel geweest zijn voor al die supporters. De Bayern Munschen positie wisselingen werden ook wat ver doorgevoerd door onze spits die soms weer vanouds achter in te vinden was  maar dat mocht de pret verder niet drukken. De uiteindelijke score die er geüpload mocht worden was 3-0 voor ons.  Sleepie met een voorzet op maat die de jonge wereld reziger met vliegervaring er ook vliegend  in de goal van de Spartanen deed belanden. De 3-0 was Sleepie zelf  met veel doorzetting. Al met all weer een overwinning die zelfs al kampioenschapsviering op tafel bracht bij de koffie-na. Kreupel gaf nog wel aan  dat wij onze grootste tegenstander zijn dus dat die plannen van hoe het kampioenschap nog maar even in de kast moesten blijven.  Altijd wijze woorden van die man !

Mannen, volgende week de wekker om  8 uur en let op dat je dat precies meld bij degene die je wakker moet maken want  voor je het weet word je twaalf uur later pas wakker  !!!!

noot van de redactie: dit stuk was ingezonden in een handgeschreven kinderversie maar is door ons vertaalburo te lezen gemaakt…

Share Button

Reacties zijn gesloten.