Zwaagdijk 1 – HOSV 1 3-0

1 november 2015
Zwaagdijk mag vandaag aantreden tegen HOSV. HOSV kwam voorgaand seizoen nog uit in de 6e-klasse, maar doet het dit seizoen verrassend goed een klasse hoger. Zwaagdijk staat 2e en HOSV staat op een 4e plaats na zeven wedstrijden. De afwezigen aan Zwaagdijk zijde zijn vandaag Ruud Ursem, Arjan Schouten en Jasper Buis. Sven Ursem, Rene Goedhart en Thom Goedhart beginnen op de bank.

De gasten uit Opmeer laten direct zien dat de 4e plaats op de ranglijst geen toeval is. HOSV laat de bal de eerste tien minuten goed rond gaan en er is veel beweging zonder bal. Zwaagdijk wordt echter niet van de wijs gebracht en geeft geen kansen weg. Helaas valt Keesjan Schouten al na een kwartier uit. Waar deze Zwaagdijkse linkerverdediger dit weekend nog schitterende in het Volendamse uitgaanscircuit eindigt zijn weekend in mineur met een blessure. Sven Ursem is zijn vervanger. HOSV kan het overtuigende spel van de eerste tien minuten niet voortzetten. Zwaagdijk komt steeds beter in de wedstrijd en is af en toe dreigend. Grote kansen levert dit echter niet op. Het is Ruud Groot die na zo’n twintig minuten spelen de bal voorgeeft. Het is de 17-jarige Jan Komen die alert is en de 1-0 op het scorebord zet. Enkele minuten later maakt de keeper van HOSV hands buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter geeft voor deze overtreding een gele kaart. De laatste tien minuten van de eerste helft maken HOSV spelers meerdere overtredingen. De keeper van HOSV is het hier niet geheel mee eens en laat dit weten aan de scheidsrechter. Die geeft verrassend een tweede gele kaart aan de keeper van de gasten uit Opmeer. Dit is behoorlijk zuur aangezien je zelden ziet dat een scheidsrechter daar een tweede gele kaart voor geeft zonder de betreffende speler gewaarschuwd te hebben. HOSV moet door met 10 man en een speler gaat onder de lat. De teams gaan rusten met een 1-0 tussenstand.

Het zijn de 10 man van HOSV die Zwaagdijk terugdringen op eigen helft. Zwaagdijk probeert met uitvallen gevaarlijk te worden. Beide teams weten nauwelijks kansen te creëren. Een kwartier voor tijd wordt Rene Goedhart ingebracht voor Jan Komen. Binnen no time gaat Rene Goedhart de boeken in als supersub met een speciale vermelding in de maandageditie van het Noordhollands Dagblad. Uit de corner die op dat moment genomen gaat worden krijgt Rene via Rick Deken de bal voor de voeten. Kiezelhard laat hij de keeper van HOSV kansloos met een afstandsschot van 22 meters, 2-0. De euforie is enorm. Als diezelfde Rene even later door Ruud Groot alleen op de keeper wordt afgestuurd wacht hij koelbloedig als een ware spits op de bewegingen van de keeper en schuift de bal achteloos in het netje, 3-0. Rene Goedhart wordt als man-of-the-match uitgeroepen en daar had hij een kwartier voor nodig. Na het laatste fluitsignaal roept Zwaagdijk trainer Hans Knijn zijn selectie naar de middenstip. Het verrassende nieuws wordt medegedeeld dat koploper ALC de derby heeft verloren van DESS. Prompt is Zwaagdijk periodekampioen. Iets waar weinigen rekening mee hadden gehouden. Een mooie afsluiting van de eerste periode.

Volgende week speelt Zwaagdijk uit tegen ASV’55 uit Venhuizen. Waak voor onderschatting.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Korneel Neefjes, Hein Boon, Rick Deken, Keesjan Schouten (15. Sven Ursem), Keir Dekker, Patrick Neefjes, Aron Verdonk, Jan Komen (75. Rene Goedhart), Ruud Groot, Nils Dekker

Share Button

Reacties zijn gesloten.