SPIRIT’30 B3 – ZWAAGDIJK B1: 2-7

Op 1 november stond de wedstrijd tussen Zwaagdijk B1 en de laagvlieger Spirit’30 B3 op het wedstrijdformulier. Spirit wilde deze wedstrijd van de 0 punten afkomen, maar begon hier niet goed aan. Door een fout van de Hoogkarspelse verdediging kon Mike Pronk de eerste van de dag maken. Zwaagdijk zette hierna het gas een beetje open, maar speelde slordig. Passes kwamen niet aan en veel schoten werden er gemist, maar de 0-2 kwam er wel. Door het misgrijpen van de keeper kon Mike zijn tweede van de dag maken, 0-2. Hierna ging Zwaagdijk op zoek naar een derde goal. Deze kwam er ook door een goed balletje breed van Jacco Wiering op Stan Kok die de bal in leeg doel kon tikken, 0-3. Na deze goal zakte het niveau van de wedstrijd een beetje in en had alleen Mees Laan nog een grote kans. Zijn inzet belande jammer genoeg op de paal.

Aan het begin van de 2e helft deed Spirit wat terug. Door het mis zitten van de keeper kon Spirit de bal makkelijk intikken, 1-3. Hierna ging Zwaagdijk op zoek naar nog een doelpunt en deze kwam er ook via Stan Kok en weer door een verdedigende fout van Spirit, 1-4. Kort hierna bezegelde Spirit zijn enige goeie aanval van de dag met een doelpunt, 2-4. Spirit had hierna weer even geloof, maar dat werd snel een illusie door de derde goal van de dag van Mike, en de derde goal van Stan, 2-6. Ook bij deze goals ging de verdediging van Spirit niet vrijuit. Het werd nog erger voor Spirit toen Jacco Wiering nog voor het slotakkoord zorgde, 2-7. Toen Spirit even later een vrije trap op de lat uiteen zag spatten, wisten ze dat het echt over was. Door deze overwinning staat de Zwaagdijkse B1 na 6 wedstrijden op 9 punten op de 8ste plaats (met 1 wedstrijd minder gespeeld), en gaan ze volgende week tegen DESS weer op jacht naar 3 punten, om vervolgens aansluiting te krijgen met de subtop.

Verslag van Koen Blom

Opstelling:

Nick Pronk, Serge Korf, Dennis Vijn, Mark Blom, Lars Sierag, Sem Wagenmaker, Koen Blom Jacco Wiering, Bauke Post, Mike Pronk, Stan Kok.

Bank: Mees Laan, Stan Neefjes.

Share Button

Reacties zijn gesloten.