KGB – Zwaagdijk VE2 0-1

Zondag 1 november, de eerste dag van de haloween maand stond de wedstrijd tegen onze angstgegner van de laatste jaren KGB op de rol. Normaal gesproken een wedstrijd op het scherpst van de snede met fantastische duels tussen de diverse koppels op het veld. Hoe dit is verlopen vertel ik zostraks. Ik moet u eerst meenemen naar de week hiervoorafgaande; Sinds de invoering van de team app wordt er niet alleen op zondag overlegd wie er wel of niet zijn en waarom maar dat gaat de hele week maar door nu. En tussen al die berichten komen er stiekem 3 berichten die mijn aandacht extra trokken. Het 1e bericht is de reden dat ik nu men vingers kapot tik. Kreupel wijst mij aan als reporter v/d week. Had hij daarmee gewacht tot zondag ochtend had u een objectiever verslag gekregen dan nu. Het 2e bericht was dat al op zaterdag dat de opstelling door de digitale snelweg ons bereikte, een primeur. Het 3ebericht was eigenlijk wel al bekend maar toen daarvan ook de fotografische bevestiging kwam was het pijnlijk duidelijk we moesten het doen zonder good old Jaap. En zonder de laatste weken regelmatig schorende Stefan. Zij zaten mooi in de dug-out van Burnsley. En dat is in Engeland dus ze konden nooit op tijd terug zijn voor deze clash. Nha jha we hopen dan maar dat ze een mooi weekend hebben gehad, veel hebbe geleerd van de Engelse tactieken en dat mee nemen naar de volgende wedstrijd van ons die tegen Spartanen komende zondag.

Zoals gezegd had Kreupel nou even gewacht op de weersberichten van Piet Pelleboer had hij toch een andere schrijver aangewezen, want nu moet u het doen met wat ik heb gezien;  Ik HOOR dat de aftrap wordt genomen en dan zie ik ineens de bal. Die gaat van Ted naar Freek dan naar Marcel en dan het rijtje weer terug tot aan Karel die de bal weer geeft aan Freek, en Freek geeft een pass naar voren aan?????? Die speelt weer door naar??????????????? En vandaar gaat de bal naar ???????? en tot besluit hoor ik Jammerrrrrr. Geen idee wat er is gebeurt maar ik verwacht nu wel een aanval van KGB. Ik sta met gespitste oren in het doel en tuur naar die muur voor me in de hoop te kunnen horen van welke kant ze komen opzetten. En dan ineens komen ze via onze linker en derhalve hun rechter flank aanstormen. Een voorzet en ik dacht die pak ik even. Een speler van KGB die de bal wel kon volgen dacht er anders over en kopte de bal uit m’n handen richting doel. Freek die goed oplette schoot de bal omhoog voor dat deze de lijn kon passeren en ik pakte hem alsnog. De KGB er hoopte dat de bal wel in doel zou belanden en die riep alvast jaaaaa goalllllll. De “’FANTASTICH’’’ leidende scheidsrechter stond nog ergens op de middenlijn en gaf een doelpunt. En toen kwam ook het belang van een geweldige grensrechter weer om de hoek kijken. Hans wist de man te overtuigen dat hij dat daarvandaan nooit kon zien en moest afgaan op de waarneming van Hans. En warempel de enigste goede beslissing van deze man deze dag was toch doorspelen. PFFFFFFFFTTTTT met de schrik vrij maar we wisten wel wat voor vlees we op het veld hadden staan. En dat was niet best.

Maar door niet al te veel op het gemoed te spelen van deze man, zelfs niet door de fluisteraar wisten we de schade beperkt te houden. Het ging weer verder zoals eerst de bal ging van ???? naar ?????? en dan weer terug naar??????. Ik heb geen idee. Wel weet ik dat KGB niet de KGB van de laatste jaren was want ze zijn niet of nauwelijks meer bij het doel van  de whisperer geweest. Ergens gedurende de eerste helft was de bal weer onderweg van???? Naar ?????? en nog een paar????? Tot ik hoor jaaaaa goalllllllll. Watts kebeurt vraag ik aan de Hooligan en aan Kreupel die toevallig ergens langs de lijn te ontdekken waren, ze moesten het antwoord schuldig blijven. Even later een ware symfonie van de leidsman dus ik denk rust. Heel voorzichtig ben ik het doel uitgelopen in de hoop niet verast te worden door toch nog een stiekeme aanval van KGB. Maar op m’n sluiptocht naar de kleedkamer kwam ik niemand meer op het veld tegen, dus het was echt rust. Tijdens de thee kreeg ik te horen wat er nu echt gebeurt was. Ons goede samenspel was te machtig voor dit krachteloze KGB, zij kwamen niet of nauwelijks aan de bal.

Na diverse kansen niet benut te hebben was er plotseling een goede pass van Sleepie naar Kuyt die doeltreffend afrondde en zelfs de REF. kon dit niet afkeuren 0-1 dik verdiend maar het had al 0-3 of4 moeten zijn. Tijdens de thee een tevreden coach die gelijk begon te dreigen met een inval beurt i.pl.v. Kuyt. Ja als je schoort moet je er uit, maar hij mocht nog even beginnen aan de 2e helft omdat ie er zondag toch niet is. Lekker met Jet naar de zon, had ie voor haar verjaardag gegeven. De 2e helft; Ik kon het spel nu volgen tot aan de middenlijn  en zag de bal daar gaan van Sleepie naar de Italijaan naar de Vakantieman naar zwager naar Karel naar Ted naar Freek naar Marcel naar Sleepie naar??????? En weer terug naar ITALY en weer naar voren naar????????. Van KGB niets meer gezien en wij hebben ook niet meer geschoord denk ik wat ik heb niemand meer horen juichen De clown eiste nog even een hoofdrol op door de meest idiote beslissingen te nemen maar zelfs dat kon ons de winst niet meer ontnemen. Uiteindelijk moest ie toch afblazen want de volgende wedstrijd moest op dat veld beginnen. Een mager maar prima resultaat mannen al heb ik er niks van gezien.

Reporter van de week de zonder zicht acterende fluisteraar

Ingezonden commentaar: Ten tijde van het doelpunt zaten de hooligan en kreupel in de kantine. Pieter met de zweep vertelde dat er een doelpunt was gevallen….

Share Button

Reacties zijn gesloten.