SSV _ Zwaagdijk 1-2

SSV – Zwaagdijk 1-2

Zwaagdijk moest vandaag aantreden tegen SSV. Een ploeg die over het algemeen erg lastig thuis te verslaan is. Arjan Schouten, Keesjan Schouten en Keir Dekker zijn er niet bij wegens blessures. De basisopstelling was niet gewijzigd ten op zichtte van vorige week.

Waar het de afgelopen weken de bedoeling was om de tegenstander gelijk op te jagen, was het nu de bedoeling om de tegenstander rond de middenlijn op te pakken om ze minder ruimte te geven. Het was echter zo dat de eerste vijf á tien minuten Zwaagdijk lichtelijk overrompeld werd door de vele positiewisselingen en het opportunisme van SSV. Gelukkig kwam toen de eindpass van SSV niet goed aan en hoefde keeper Robertjan Jansen niet in actie te komen. Na tien minuten stond het organisatorisch beter bij Zwaagdijk en kwam het ook in de wedstrijd. Er kwamen ook goede mogelijkheden voor de spitsen van Zwaagdijk, maar die wisten het doel niet te vinden. Na ongeveer 25 minuten was het toch raak voor Zwaagdijk. Nils Dekker kwam goed door aan de rechterkant en lag de bal goed terug richting de zestien meter, daar stond de mee op gekomen Aron Verdonk vrij om de bal in te schieten. Hij deed dit dan ook genadeloos hard in de rechter boven hoek. Niet veel later komt Zwaagdijk ook op de 0-2. Bij een indraaiende corner van Ruud Ursem verslikt de keeper zich en die werkt de bal in eigen doel. SSV zet daar weinig tegen over. Al mocht Zwaagdijk niet klagen wanneer verdediger Hein Boon een aanvaller van SSV vloert en de scheidsrechter beslist om geen penalty te geven.

In de rust wordt aangegeven om zo door te voetballen en ervoor te zorgen dat de wedstrijd definitief wordt beslist. Vlak na rust is er ook gelijk een grote mogelijkheid voor Zwaagdijk omdat te doen, maar Nils Dekker weet de één op één niet in zijn voordeel te beslissen. Niet veel later krijgt SSV een penalty. Sven Ursem maakt een goede sliding op de bal en heeft de bal ook aan zijn voet, maar de spits van SSV valt met een schreeuw over zijn been en de scheidsrechter wijst naar de stip. Het lijkt zeer erg op een goed maker van de eerste helft. De penalty wordt goed binnen geschoten door SSV. Zo staat het 1-2 en nog niets aan de hand voor Zwaagdijk, maar door de tegen goal raakt Zwaagdijk het voetballend wel kwijt. Waar Zwaagdijk in de eerste helft de bal nog goed rondspeelde is het in de tweede helft erg slordig. Zwaagdijk komt evengoed nog een paar keer gevaarlijk door, maar weet het doel niet te vinden. SSV drukt wel aan, maar grote kansen creëren ze niet. Al heeft keeper Robertjan Jansen nog een zeer goede redding op een van richting veranderd schot.

Zo weet Zwaagdijk de toch wel weer lastige uitwedstrijd bij SSV te winnen en doet het altijd nog in de top van de competitie mee. Volgende week is het een inhaal weekend en hoeft Zwaagdijk niet te spelen. De week erop gaat de competitie voor Zwaagdijk weer verder met een thuis wedstrijd tegen HOSV.

Opstelling Zwaagdijk:

Robertjan Jansen, Jasper Buis (30. Jan Komen), Rick Deken, Hein Boon, Korneel Neefjes, Sven Ursem, Patrick Neefjes, Ruud Ursem, Aron Verdonk, Ruud Groot, Nils Dekker

Share Button

Reacties zijn gesloten.