Zwaagdijk Vet – Westfriezen voorbeschouwing

Zondag de 18e.

Het belooft mooi weer te worden voor Zwaagdijk, niet alleen de thermometer gaat de 13 graden aantikken, de veteranen 45+ zullen voor een spektakel gaan zorgen. Met een selectie die dit seizoen goed begonnen is: 4 winstpartijen en 1 gelijkspel waardoor  zij stevig op kop staat en met maar liefst 3 punten los van de nummer 2: KGB.

Statistieken:  Zondag komen de Westfriezen naar Zwaagdijk toe, Westfriezen staat op dit moment 7e met 5 punten uit 4 wedstrijden. Je zou dus kunnen spreken van een ‘3 punten wedstrijd’ in het voordeel van Zwaagdijk maar dat is te makkelijk. Westfriezen wist de afgelopen speelronde met maar liefst 4-0 te winnen van Hollandia. Laatstgenoemde ploeg wist Zwaagdijk op een gelijkspel te houden. 7 maanden geleden stond Zwaagdijk ook al tegenover de Westfriezen in de kampioenswedstrijd op 15 maart jl en deze wedstrijd werd gewonnen door Zwaagdijk met 3-0. Dat zegt niets want precies een jaar geleden (19 okt 2014) bleef deze wedstrijd in Zwaag op 2-2 steken.  Het laatste verlies overigens tegen de Westfriezen was op 18 september 2011: 4-0 op een kletsnat kunstgras veld in Zwaag…

zondag

 

Zwaagdijk zal aanstaande zondag aantreden met een complete selectie, alle verloven en smoezen zijn ingetrokken want er wordt een nieuwe elftalfoto gemaakt. Zomaar een weekje veteranen:  de boeven achter slot en grendel, piepers zijn boven de grond, de cijfertjes zijn weer in de juiste administraties opgenomen, leidingen hersteld, keukenkastjes opgestapeld, rvs rollen zijn verkocht, krukken zijn aan de kant gegooid, de hooligan heeft zn zonnebril gepoetst, de zaden zijn geplant, de zoutmeester heeft zn recepten al klaarleggen voor de winter, er is veel verbouwd en ‘WE’ hebben er een vijfde kleinkind bij!

Tot zondag!

Share Button

Reacties zijn gesloten.