Zwaagdijk 1 – Schellinkhout 1 3-0

11 oktober 2015

Het eerste van Zwaagdijk trad vandaag aan voor de zesde wedstrijd van het seizoen. Dit betrof een thuiswedstrijd tegen Schellinkhout. Deze tegenstander stond met 10 punten en slechts één verliespartij op de vijfde plaats. Het beloofde van te voren daarom geen makkelijke middag te worden voor Zwaagdijk. Arjan Schouten is nog altijd geblesseerd en ook Keesjan Schouten was er vandaag niet bij vanwege een blessure. Sven Ursem stond na zijn knieblessure voor het eerst weer in de basis. Keir Dekker begon daardoor op de bank. Hij werd daar vergezeld door Jan Komen en René Goedhart.

Zwaagdijk probeerde, net als in de voorgaande wedstrijden, vroeg druk te zetten en de tegenstander meteen bij de strot te grijpen. Schellinkhout had echter een soortgelijke strategie. Beide ploegen zette vroeg druk op elkaars verdediging en gaven elkaar weinig tijd om te voetballen. Het tempo lag daardoor hoog in de eerste helft. Naarmate de eerste helft vorderde leek Schellinkhout iets de bovenliggende partij. Zwaagdijk was in balbezit vaak te onrustig en raakte na balveroveringen de bal vaak te snel weer kwijt. Toch wist Zwaagdijk in de eerste helft enkele kansen te creëren. De Schellinkhoutse verdediging speelde met veel ruimte achter zich en met ballen die daar overheen werden gelegd werd Zwaagdijk af en toe gevaarlijk. Ook Schellinkhout kwam in de eerste helft tot enkele goed kansen. Schellinkhout kwam zelfs een keer tot scoren, maar deed dit vanuit een buitenspelpositie. Deze goal werd dan ook terecht afgekeurd. Vooral oud Zwaagdijk-speler Tim van Dam was driegend in de eerste helft en kende enkele schietkansen. Toch werd de rust met een 0-0 stand gehaald.
In de rust werd duidelijk gemaakt dat Zwaagdijk in de tweede helft wat beter voor de dag moest komen. De kansenverhouding lag in de eerste helft dan wel gelijk maar Schellinkhout leek wel iets het betere van het spel te hebben. Zwaagdijk moet in de tweede helft rustiger blijven in balbezit en zuiniger met de mogelijkheden omgaan was de boodschap.

De tweede helft was nog geen twee minuten onderweg toen plots de 1-0 op het scorebord stond. Nils Dekker werd over de linker kant de diepte ingestuurd en was snel genoeg om zijn tegenstander achter zich te houden. Hij wist de uitkomende keeper door de benen te schieten en nog via deze keeper belandde de bal in het net. Een zeer aangenaam begin van de tweede helft voor Zwaagdijk. Na deze goal ging Schellinkhout achterin meteen één op één spelen. Hierdoor werd Zwaagdijk in eerste instantie enigszins achteruit gedwongen. Tegelijk gaf Schellinkhout echter nog meer ruimte achter de verdediging weg dan dat ze daarvoor al deden. Uit zo een situatie ontstond even later de 2-0. Na een aanval van Schellinkhout belandde de bal in de handen van keeper Robertjan Jansen. Hij schoot de bal ver uit, over de verdediging van Schellinkhout heen. Ruud Groot rende achter de bal aan en was net snel genoeg om rond de zestien meter de bal over de uitkomende keeper heen te wippen. Zwaagdijk leek na deze goal op rozen te zitten. Keir Dekker viel in voor Sven Ursem. Keir had nog nauwelijks een balcontact gehad, toen hij de 3-0 al wist binnen te knallen. Keir ging diep op de rechter kant toen Patrick Neefjes op het middenveld in balbezit was. Met een lange pass wist hij Keir te bereiken. Keir liep door richting goal en schoot vanaf de zestien de bal kiezelhard in de korte bovenhoek. Een mooie goal van de invaller en de wedstrijd leek daardoor beslist. Jan Komen viel nog in voor Nils Dekker en ook René Goedhart kwam nog het veld in om Aron Verdonk te vervangen. Zwaagdijk kende in de slotfase nog enkele mogelijkheden om de score nog verder uit te breiden. Ook Schellinkhout kende op het einde nog een grote kans op een eretreffer. Zonder veranderingen in de eindstand werd het eindsignaal echter gehaald. De sterk fluitende scheidsrechter ontving na de wedstrijd de bloemen. Hij werd uitgeroepen tot man of the match.

De tweede helft was zo uiteindelijk zeer duidelijk voor Zwaagdijk. Zwaagdijk mocht zich dan ook de terechte winnaar noemen. Een goede overwinning tegen een toch lastige tegenstander. Zwaagdijk blijft daarom meedraaien in de top. Met zestien punten staat Zwaagdijk op de tweede plaats met een achterstand van twee punten op koploper ALC. Volgende week speelt Zwaagdijk een uitwedstrijd tegen SSV in Stompetoren. Zwaagdijk heeft het daar in het verleden vaak lastig gehad. SSV staat op dit moment op de zesde plaats met elf punten. Hopelijk kan Zwaagdijk ook dan weer een overwinning over de streep trekken, om zo in de top mee blijven te doen.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken, Korneel Neefjes; Sven Ursem (60. Keir Dekker), Patrick Neefjes, Aron Verdonk (75. René Goedhart); Ruud Ursem, Ruud Groot, Nils Dekker (70. Jan Komen).

Share Button

Reacties zijn gesloten.