Berkhout Vet – Zwaagdijk Vet2 3-5

Het leek een makkie, want de eerste 20 minuten oogde de wedstrijd als een ‘kat en muis’ spel, waarbij Zwaagdijk als kat fungeerde.

Alle hoeken van het veld werden benut met vloeiende combinaties en balbezit van meer dan 80%. Maar scoren, ho maar. O ja, één keer lukt het Richard om de bal tegen de touwen te schieten. Met zijn linkerbeen nog wel.

Alle andere pogingen stierven in schoonheid of onkunde. Net toen wisselspelers Cees en Jaap iets positiefs over het vertoonde veldspel zaten te bespreken, was het op bij de mannen van Zwaagdijk. Een eeuwenoude voetbalwet werd van stal gehaald en vlak voor rust lag de 1-1 achter Peter. Wat daaraan vooraf allemaal verkeerd ging, is lastig te verwoorden en eigenlijk niet voor jeugdige lezertjes geschikt, maar deze reporter heeft in zijn rijke carrière  wel eens (soms) wat beters gezien. Dus met koppen als oorwurmen de kleedkamer opgezocht. En wat bespreek je dan allemaal? Of wie geef je de schuld van zoveel ellende? Niets van dit alles .Opa grensrechter kreeg alle ruimte om in geuren en kleuren te verhalen over zijn jongste kleinkind. De 1e helft maar gauw vergeten en in de 2e zou het dan wel gebeuren. Helaas de werkelijkheid was anders. Binnen 10 minuten schoten zij van Berkhout er 2 achter Peter. 3-1 achter en nergens was nog iets van een kat en een muis te bekennen. Of het moet zijn dat Zwaagdijk nu voor muis speelde. Alle reden voor Cees en Jaap om met invallen te dreigen. En zie, dat maakt indruk. Cees er in en 3-2 staat via Stefan op het bord. Jaap zijn trainingsbroek uit en nog voor de wissel lag de 3-3 al van de voet van Patrick tegen de touwen. Dat smaakte natuurlijk naar meer muis en met Jaap er in wisten zowel Marcelino als Paul de eindstand in een voordelige 3-5 om te buigen. Wat op een kater dreigde uit te lopen werd daarmee alsnog een verdiende overwinning.

De aangewezen reporter.

Share Button

Reacties zijn gesloten.