DESS – Zwaagdijk 0-2

04-10-2015
Vandaag stond de vijfde competitiewedstrijd op het programma. Zwaagdijk mag uit aantreden tegen DESS uit Sijbekarspel. Zwaagdijk heeft 10 punten en DESS heeft er 3. Zwaagdijk mist vandaag keeper Robertjan Jansen. Jeffrey Tode neemt de plaats in onder de lat. Andere afwezigen zijn Keesjan Schouten en Arjan Schouten.

Zwaagdijk begint zeer overtuigend aan de wedstrijd. DESS heeft helemaal niets te vertellen. Zwaagdijk creëert ook vele kansen. Het zijn Keir Dekker, Nils Dekker, Ruud Groot en Ruud Ursem die de 0-1 op het scorebord kunnen zetten. Helaas worden kansen niet verzilverd. Het mag ook gezegd worden dat de keeper van DESS met veel overtuiging onder de lat staat en goede reddingen heeft. Als je zelf de kansen niet afmaakt moet je oppassen dat je spel niet verslechterd en de tegenstander kansen gaat krijgen. Dat is wel wat er gebeurde. Zwaagdijk wordt onrustig in balbezit. De diepte wordt soms te snel gezocht waardoor te snel balverlies wordt geleden. Het gevolg is dat de mandekking te vaak op de proef wordt gesteld en meer ruimte weg gaat geven. Het is DESS die de laatste 20 minuten sterker is dan Zwaagdijk. Bij een doelpoging van DESS weet Zwaagdijk keeper Jeffrey Tode nog net redding te brengen voor de lijn. Even later is het een geweldig schot die DESS afvuurt op het Zwaagdijker doel. De bal kaatst via de lat en de paal terug het veld in. Of ging de bal via de winkelhaak tegen de paal en was het dus een doelpunt? De scheidsrechter geeft geen doelpunt. De spelers van DESS schreeuwen om een doelpunt. De trainer van DESS schreeuwt nog harder om een doelpunt en stelt z’n stembanden flink op de proef. De scheidsrechter krijgt het te voorduren. De reporter weet niet of de bal zat. Na de wedstrijd zegt de Zwaagdijker keeper dat het geen doelpunt was. Zwaagdijk komt heel goed weg. DESS heeft zo’n drie kansen en mogelijkheden gehad in de eerste helft. Zwaagdijk zo’n zes á zeven in de eerste helft, maar de ruststand is 0-0.

De tweede helft is het weer Zwaagdijk die het spel maakt. DESS heeft in die fase weinig te vertellen. Zwaagdijk is dreigend en heeft mogelijkheden, maar geen grote kansen. Na 10 minuten is het een corner en de bal wordt op doel geschoten door Ruud Ursem. Het is Ruud Groot die met een zeer technische voetveeg de bal toucheert en knap de 0-1 op het scorebord zet. Het spel van DESS wordt steeds harder. De scheidsrechter weet dit niet in te perken door de kaarten op zak te houden. Het is 10 minuten later als Nils Dekker de diepte wordt ingestuurd en de 0-2 weet binnen te schieten. Met zo’n 25 minuten te spelen staat Zwaagdijk op een 0-2 voorsprong. Niet veel later zakt het spel van Zwaagdijk naar een bedenkelijk niveau. Het middenveld staat op sommige posities te diep waardoor er teveel druk komt op de verdedigers van Zwaagdijk. Een aantal zit niet kort genoeg meer en het gevolg is een gevaarlijk DESS. Een aantal keer weet een Zwaagdijk speler een schot te blokken of redt Zwaagdijk keeper Jeffrey Tode. Meerdere malen weet DESS het niet goed uit te spelen om echt grote kansen te creëren terwijl er zoveel ruimte werd geboden. De wedstrijd eindigt in een 0-2 overwinning en gelukkig heeft Zwaagdijk geen blessures opgelopen in een harde tweede helft aan DESS zijde. De scheidsrechter loopt het veld af met de mededeling dat hij nooit meer gaat fluiten. Een aantal mensen kunnen zich dit aanrekenen.

Zwaagdijk wint met 0-2 uit bij DESS. Vandaag hebben we een heel wisselend Zwaagdijk gezien. Van flitsende aanvallen tot een stribbelend Zwaagdijk. Volgende week speelt Zwaagdijk thuis tegen Schellinkhout.

Opstelling Zwaagdijk:
Jeffrey Tode, Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken, Korneel Neefjes, Keir Dekker, Patrick Neefjes, Aron Verdonk (65. Sven Ursem), Ruud Ursem, Ruud Groot, Nils Dekker

Share Button

Reacties zijn gesloten.