Zwaagdijk Ve 2 – Hollandia Ve1 3-3

Een belangrijke wedstrijd voor de oudjes, meedoen met de top of er net onder zitten.
Vorig jaar wonnen we thuis net aan en uit was het een makkie.
Wie doen er vandaag mee met de Vets? Richard weer terug, Jan nu op volle kracht, Freek deze ronde niet nodig, Pieter een wekie rustig aan. Jaap scheids en Hans grens.
De wedstrijd was amper begonnen voor de toeschouwers en El Sifon had zijn voet in de 16 meter al tegen de bal gezet 1-0 dus, en wat een verrassing Patrick staat in de verdediging omdat hij een week daarvoor wat kansen had gemist? Dat is niet te geloven dan kun je iedere week het team wel omgooien en Patrick leek ook wel ietsie dikker, hier klopt iets niet, even informatie inwinnen bij de coach en wat bleek de Look a like van Patrick deed mee en die kan alleen maar verdedigen Maak je geen zorgen Erik, Patrick is ook zo begonnen en stond gauw in de spits omdat hij achter wel eens een foutje maakte.
De wedstrijd kabbelde rustig verder waarom zo je je uitsloven op zo`n mooie zonnige zondag.
Kansen bij de vleet maar het balletje ging er niet in, allemaal bang dat ze man of the machts werden. Tot die tijd had Hollandia helemaal niets gedaan, een bal die volgens de doelwachter achter was geweest kwam opnieuw voor en Pieter nog enigszins verbolgen over het feit dat dat het geen achterbal kreeg, stompte de bal in eigen doel. Zwaagdijk kon opnieuw beginnen en gelukkig hadden we Sleepie, hij had al diverse voorzetten gegeven die knullig verspeeld werden en dacht ik ga het lekker zelf doen en bracht de stand op 2-1.

2e helft eigenlijk het zelfde als de 1e helft Zwaagdijk sterker en het wachten was op de 3-1 en die kwam, arbiter Jaap U met zijn Bolleriaanse scheidsrechter pakkie vond het tijd dat hij de stempel op de wedstrijd moest drukken, een Zwaagdijkse aanvaller werd onder uit gehaald een Ted mocht van 11 meter aanleggen, je hoeft niet eens te kijken je weet het Ted scoort van die afstand en de punten waren binnen, met nog 10 minuten, een eigen scheidsrechter en een kapot gespeeld Hollandia dat is kaassie, mis dus. De coach van Hollandia spoorde zijn ploeg positief aan met hier verliezen is geen schande er niet voor werken is erger en Hollandia stroopte de mouwen op en Zwaagdijk zakte terug de wedstrijd is binnen een onbeduidende voorzet kwam plots bij een Hollandia aanvaller terecht en Look a Like stopte deze Horinees even onder het gras, strafschop 3-2. Hollandia rook bloed en Zwaagdijk o de punten benne binnen, alleen Jaap en Hollandia dachten er anders over. Het was al ver in blessure tijd en volgens Jaap die een klokkie had uit het Romeinse tijdperk inclusief Romeinse cijfers moest er nog even gespeeld worden en gaf Hollandia de kans om weer een bal te veroveren en bal voor te zetten die over de keeper hen ging 3-3 Jaap vond het lullig om af te fluiten als zij in de aanval waren.

Jaap is niet schuldige aan het gelijke spel van Zwaagdijk maar het zelf niet genoeg doelpunten zetten en toch wel slappe instelling koste ons 2 punten en dat zal voor zondag beter moet tegen het vorig jaar sterke Andijk. In de kantine merkten wij dat Jaap Hollandia wel een gelijk spel gunden, de gasten bleven lekker nazitten en dat betekend omzet.

De 12e man
ps het is makkelijk schrijven vanaf de zijlijn

Share Button

Reacties zijn gesloten.