Zwaagdijk – GSV 4-1

Zwaagdijk moest het vandaag opnemen tegen GSV. Voor deze wedstrijd had GSV nog maar drie punten behaald, dus er werd geacht te winnen van deze ploeg. Keir Dekker was hersteld van zijn blessure en startte in de basis. Dit ging ten koste van Jan Komen die deze wedstrijd op de bank begon samen met Sven Ursem en Remmert Neefjes. Arjan Schouten ontbreekt nog door zijn blessure.

Het was de bedoeling van Zwaagdijk om GSV gelijk onder druk te zetten en ze niet te laten voetballen. Dat lukte ook goed. Zwaagdijk speelde goed vooruit en GSV kon niet onder de druk uit voetballen. Zwaagdijk combineerde juist vrij aardig aan het begin van de wedstrijd. Zo kwam ook snel de eerste kans en goal. Nils Dekker wist de bal te ontfutselen van een verdediger van GSV, speelde Ruud Ursem in en die lag hem terug op Nils die de bal inschoot. Helaas stond Ruud Ursem buitenspel en ging het feest niet door. Maar niet veel later viel toch de 1-0. Na een goede aanval over meerdere schijven komt Ruud ursem vrij in de zestien meter, die bewaart het overzicht en zet Ruud Groot vrij voor doel. Die rond de bal beheerst af. Zwaagdijk blijft na het doelpunt goed door voetballen en komt na een half uur spelen op 2-0. Na een aanval over links komt Ruud Groot goed door, hij zet Ruud Ursem alleen voor de keeper en die rond beheerst af. Zwaagdijk heeft nog meer mogelijkheden om de score uit te breiden, maar ze gaan er niet in en in de laatste tien minuten verslapt het bij Zwaagdijk. GSV komt er een paar keer uit en uit één zo een aanval wordt zelfs de lat geraakt en komt Zwaagdijk goed weg. Zo wordt er gerust bij een 2-0 stand.

In de rust wordt de ploeg erop gewezen dat de laatste tien minuten echt niet goed waren en dat de ploeg uitstraalde dat ze dachten dat ze er al waren. In de tweede helft moest Zwaagdijk laten zien dat het een kleine verslapping was. Gelukkig was dat ook zo, want Zwaagdijk begint scherp aan de tweede helft en al gauw lijkt er een goede mogelijkheid te komen voor Ruud Groot. Hij wordt echter onregelmatig tegen gehouden in de zestien meter en een penalty is het gevolg. Ruud Ursem gaat achter de bal staan en schiet hem binnen. Zwaagdijk zet door en weet weer het net te vinden. Nadat de keeper van GSV het afstandsschot van Ruud Ursem los laat, reageert Ruud Groot alert en schiet de bal van dichtbij binnen. Zo is Zwaagdijk al een stuk sterker en wordt het voor Zwaagdijk nog makkelijker nadat een speler van GSV de rode kaart te zien krijgt na commentaar op de scheidsrechter. Er volgen nog grote kansen voor onder mee Nils Dekker, Ruud Ursem en Rick Deken, maar ze weten geen van allen de kansen te benutten. Het is echter zomaar GSV die nog in de laatste minuten scoort. Het is hun enige mogelijkheid in de tweede helft, maar die spelen ze goed uit. 

Zo is er weer een verdiende overwinning voor Zwaagdijk. Al had de score hoger kunnen uitvallen, is het wel heel mooi om te zien dat Zwaagdijk bovenin blijft meedoen. Volgende week moet Zwaagdijk het op te nemen tegen DESS. Ook daar telt maar één ding en dat is winnen.

Opstelling Zwaagdijk:

Robertjan Jansen , Jasper Buis, Hein Boon (60. Sven Ursem), Rick Deken, Kees-Jan Schouten, Keir  Dekker (70. Jan Komen), Patrick Neefjes, Ruud Ursem (80. Remmert Neefjes), Aron Verdonk, Ruud Groot, Nils Dekker

Share Button

Reacties zijn gesloten.