Zwaagdijk Vet. 2-VVW Vet. 1 5-0

13-09-2015

Zwaagdijk begon weer eens in de opstelling die meestal tot het beste resultaat leidt: 4-3-3. Zonder een nog steeds geblesseerde Jaap, een aan de knie geopereerde Dorus, een half geblesseerde Hans en een Ted die mocht werken aan het wereldvoedselvraagstuk, moesten we het opnemen tegen onze noordoosterburen.

Het 4-3-3 spelletje is eigenlijk heel simpel, Jaap. De aanval gaat altijd over de vleugels. Links of rechts geeft voor en Kuit werkt de bal er in. Dat is de theorie, maar je gaat het pas zien als je het door heb. In de eerste helft werd de bal inderdaad veelvuldig voorgegeven (op maat), maar liet de afwerking het helaas afweten. Zwaagdijk had kansen zat, was aanvallend goed bezig en was alleen maar op hun helft te vinden. Onze keeper hield zijn kleren schoon, hij had zelfs ruim de tijd om de geelzwarte brigade geregeld toe te spreken, waar dan ook weer positief hunnerzijds op gereageerd werd, en waar onze goalie ze beleefdheidshalve dan ook weer van repliek moest dienen. Kortom  er is weer hard gewerkt aan wederzijds respect. Stand van zaken met de rust: stand 1-0, toch Kuit met per ongeluk zijn linkerbeen, zijn totaalscore is nu -6 en Piet een clean sheet.

Na de rust tapten we uit een ander vaatje. Met lange ballen uit de achterhoede presenteerde Stefan de ballen op de stropdas van Kuit (hoe goed wil je ze hebben) maar helaas ook deze acties waren aan dovemans oren gericht. Het was na 10 minuten dan gelukkig Marcelino die door flink te jagen op hun achterhoede de bal  wist af te pakken en raak schoot: 2-0. VVW perste er nog een laatste wanhoopsoffensief uit, maar in hun ijver waren ze  allemaal vóór de bal te vinden. Ze hadden even buiten Richard gerekend die de bal simpel onderschepte en vrij door kon lopen naar de goal. Dit was de kans waar Kuit op zat te wachten. Hij liep braaf mee en jawel hoor: vlak voor de keeper gaf Richard de bal een tikkie breed en scoren maar. Nou chapeau hoor! 3-0 (-5).

Bij VVW  gingen toen de spreekwoordelijke  koppies echt hangen en wij konden gaan werken aan ons doelsaldo. De 4-0 kwam door een goede actie van Richard die vanaf de 16 meter hard raak schoot. De 5-0 was weer een prachtig doelpunt van Richard. Het moet gezegd, door de mooie voorzet van Kuit op het hoofd van Richard betaalde hij zijn cadeautje van even daarvoor terug.

Volgende week naar Westwoud en uit betrouwbare bron is vernomen dat ze alles op alles zullen (in)zetten om de schande van de afgelopen jaren weg te poetsen. Wees dus gewaarschuwd.

 

M.O.M.

Share Button

Reacties zijn gesloten.