Zwaagdijk – DWB 2-2

13-09-2015

Vandaag stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Zwaagdijk mocht vandaag thuis aantreden tegen DWB uit De Wheere. Voorgaand jaar werd thuis met 1-1 gelijk gespeeld en uit werd met 1-3 gewonnen. Zwaagdijk heeft de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. DWB verloor tegen ALC met 0-5. Onder anderen Sven Ursem en Arjan Schouten ontbreken aan de zijde van Zwaagdijk.

Zoals we van te voren wisten is DWB een andere tegenstander dan de tegenstander van vorige week Zuidermeer. Zwaagdijk begint dan ook feller dan vorige week. Qua balbezit is het een gelijk opgaande strijd. Zwaagdijk weet echter uit dit balbezit wel gevaarlijker te worden dan DWB. Voorgaand seizoen was DWB in beide wedstrijden één helft met goed combinatievoetbal behoorlijk overtuigend. Dat sterke combinatiespel konden de gasten dit keer niet op de mat leggen. Het is Zwaagdijk spits Ruud Groot die over links gevaarlijk door komt en uiteindelijk beland de bal op de rand van de zestien meter bij Ruud Ursem die met een overtuigend geplaatst schot de 1-0 tegen de touwen schiet. Zwaagdijk zou in de eerste helft nog een aantal grote kansen krijgen. Het is Ruud Groot die na zo’n 30 minuten de bal voor het inschieten heeft vanaf 8 meter. De keeper van DWB redt uitstekend met een sterke reflex. Nils Dekker weet vlak voor rust door een prima loopactie de 2-0 op het scorebord te zetten. Van de zeven opgelegde kansen zijn er twee verzilverd. De trainer van de tegenpartij wist dit in de krant te omschrijven als “we geven twee goals weg”.

De tweede helft is in de beginfase een gelijk opgaande strijd. Het spel van DWB is af en toe wat verzorgder, maar gevaarlijk worden de gasten niet. De trainer van DWB weet in de krant het spel van Zwaagdijk te omschrijven als “Zwaagdijk schiet de bal alleen nog maar de bomen in”. Zwaagdijk weet ook niet echt kansen te creëren. Naarmate de 2e helft vordert wordt DWB wat sterker, maar nog steeds blijven kansen uit. Een kwartier voor tijd wordt de spits van DWB de diepte in gestuurd. Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen gaat eerst naar de bal, maar ziet in dat dit niet nodig is. De spits van DWB weet hier echter zeer goed op in te spelen door de bal direct op doel te schieten en weet heel knap uit een moeilijke hoek de 2-1 op het scorebord te zetten. Dit doelpunt geeft DWB natuurlijk moed. Zwaagdijk komt even later goed weg als uit een vrije trap op de lat wordt gekopt nadat Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen er met zijn vingertoppen nog aan zit. Het is een paar minuten voor tijd Zwaagdijk speler Jan Komen die de 3-1 op zijn schoen heeft. De DWB keeper weet redding te brengen. In de laatste minuten geeft DWB over rechts een gevaarlijke voorzet. Tot grote teleurstelling van de thuisploeg weet een DWB speler bij de tweede paal de bal hard tegen de touwen te schieten. Het is 2-2. Een minuut later fluit de scheidsrechter af.

Als je 75 minuten lang met 2-0 voorstaat is het heel zuur dat het uiteindelijk 2-2 is geworden. Wat betreft het veldspel was het aan elkaar gewaagd. Soms was het spel van DWB mogelijk iets verzorgder. De kansenverhouding was echter ruim in het voordeel van Zwaagdijk. Tot een kwartier voor tijd heeft DWB nagenoeg geen grote kansen gehad. Volgende week speelt Zwaagdijk uit tegen MOC. Een vriendelijk verzoek aan de trainers in het algemeen om een realistisch verslag uit te brengen aan de krant. Wel zo prettig voor de lezer en respect voor de tegenstander wordt ook gewaardeerd.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen, Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken, Keesjan Schouten, Keir Dekker (70. Thom Goedhart), Patrick Neefjes, Jan Komen, Ruud Ursem (60. Aron Verdonk), Ruud Groot, Nils Dekker

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.