Zuidermeer – Zwaagdijk 1-5

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na een wisselvallige voorbereiding begon nu het echte werk. Zwaagdijk trad aan tegen Zuidermeer. Vorig seizoen speelde Zuidermeer nog in de zesde klasse, dus voor Zwaagdijk telde alleen de overwinning vandaag.

Het was de bedoeling om Zuidermeer vroeg onder druk te zetten, maar daar slaagde Zwaagdijk niet erg goed in. Het was heel erg rommelig aan beide kanten. Zo werd er aan de kant van Zwaagdijk veel te snel de diepte gezocht en vaak werden de spelers onzuiver ingespeeld zodat Zuidermeer de kans kreeg om zich weer goed te positioneren. Zuidermeer speelde vooral met de lange bal, maar die werden keer op keer onschadelijk gemaakt door de verdediging van Zwaagdijk. Na een half uur spelen komt Zwaagdijk op voorsprong. Ruud Ursem draait goed open op het middenveld en stuurt Keir Dekker diep op de rechterkant. Die komt alleen af op de keeper. Waar de keeper eerst nog redding brengt weet Kier Dekker de bal in de rebound binnen te schieten. Daarna komen er nog kleine kansen voor Zwaagdijk die vooral bestaan uit afstandsschoten. Deze worden echter niet benut en zo gaan beide ploegen rusten met een 0-1 stand.

In de rust wordt er gezegd dat het rustiger aan bal moet en dat de bal bij elkaar in de voeten moet worden aangespeeld. Dat advies wordt opgevolgd, want in twee minuten tijd worden er twee grote kansen gecreëerd. Helaas gaan die er nog niet in, maar niet veel later is het wel raak. Het is Ruud Ursem die na een combinatie met Ruud Groot alleen voor de keeper komt en de bal met enig geluk het doel in schiet. Zwaagdijk gaat op dezelfde voet verder en de 0-3 komt niet veel later. Na een carambole in het zestien meter gebied beland de bal voor de voeten van Jan Komen. Die schiet hem beheerst binnenkant paal binnen. Na een paar wisselingen bij Zwaagdijk en als de organisatie nog niet op orde is, doet Zuidermeer opeens wat terug. Uit een goed uitgespeelde counter weet Zuidermeer te scoren. Even is er paniek, want Zuidermeer drukt op dat moment aan. Echter is de organisatie gelukkig weer snel terug en beslist Zwaagdijk de wedstrijd. Ruud Ursem stuurt Keir Dekker weer de diepte in en die stift de bal prachtig over de uitgekomen doelman heen. Het slotstuk komt in de laatste minuut van de wedstrijd. Na een handsbal van een speler van Zuidermeer in het zestien meter gebied gaat de bal op de stip. Nils Dekker laat dit buiten kansje niet onbenut en zet de eindstand van 1-5 op het scorebord.

Zo herpakte Zwaagdijk zich goed in de tweede helft en is zodoende met drie punten begonnen aan de competitie. Het zal aankomende week toch echt de hele wedstrijd scherp moeten zijn wil Zwaagdijk een goed resultaat neer zetten tegen aankomende tegenstander DWB.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen, Jasper Buis, Hein Boon (70. Keesjan Schouten), Rick Deken, Korneel Neefjes, Keir Dekker, Patrick Neefjes, Aron Verdonk (60. Jan Komen), Ruud Ursem (80. Rene Goedhart), Ruud Groot, Nils Dekker

Share Button

Reacties zijn gesloten.