Victoria O – Zwaagdijk 1 – 0

25 mei 2015

Zwaagdijk mocht vandaag in de tweede nacompetitie van het seizoen 2014/2015 spelen tegen Victoria O in Obdam. Victoria O heeft de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Graftdijk geflatteerd met 1-2 gewonnen. Zwaagdijk heeft de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Graftdijk met 2-4 verloren. Zwaagdijk dient dus met 2 doelpunten of meer verschil te winnen van Victoria O om promotie veilig te stellen. Een tweede plaats in de poule is immers voldoende voor promotie. Zwaagdijk hoeft vandaag niet met zenuwen naar Obdam af te reizen, want het heeft niets te verliezen. Voor vandaag is voorstopper Rick Deken geschorst. Keesjan Schouten blijkt tijdens de warming-up niet fit genoeg om te starten. Jasper Buis gaat op de linksback spelen in plaats van op rechts. Aik Ruiter gaat sinds lange tijd weer minuten maken in het eerste van Zwaagdijk op de rechtsback positie.

De eerste paar minuten is Zwaagdijk sterker dan Victoria O. Daarna is het Victoria O dat de klok slaat. De Obdammers zijn feller en sneller in de duels en Zwaagdijk wordt dan ook vaak afgetroefd. We worden met de rug tegen de muur gedrukt. Het is Victoria O die de nodige mogelijkheden krijgt, maar in het eerste kwartier blijven echte kansen uit. Zwaagdijk beweegt niet voldoende zonder bal en is dus niet aanspeelbaar, waardoor het enige middel wordt gehanteerd dat dan over is, de lange bal. In de daaropvolgende luchtduels zijn we vaak de verliezende partij en de tweede bal die daaruit voortkomt is zelden voor ons. Op die wijze weet Victoria O de overhand te krijgen. Niet dat Victoria O met mooi voetbal een goed spel op de mat legt. Het is Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen die Zwaagdijk op de been houdt door meerdere sterke reddingen. De afgelopen jaren is in wedstrijden tegen Victoria O gebleken dat zij niet makkelijk kansen creëren en scoren. Ook deze wedstrijd vergeten zij te scoren in de eerste helft. Gelukkig fluit de scheidsrechter voor de rust en we mogen blij zijn dat het 0-0 staat. Na de nodige peptalks het team van Zwaagdijk te motiveren gaan we de 2e helft in.

Zwaagdijk lijkt de angst en de zenuwen in de tweede helft van zich af te schudden. Er wordt met meer lef gespeeld en duels worden aangegaan zoals het hoort. Zeker als je weet dat je zo dichtbij promotie bent. We zijn dreigend, maar in eerste instantie levert het geen kansen op. Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen heeft in het eerste halfuur nauwelijks iets te doen. Na zo’n 20 minuten wordt vanaf links voorgegeven. Nils Dekker lijkt optijd te zijn om de bal in te tikken. De Zwaagdijk spits krijgt een duw in de rug en weg is de scoringskans. Volgens de nodige supporters had de bal zeker op de stip gemogen. Scheidsrechters die één keer per seizoen opeens moeten vlaggen in de nacompetitie blijkt ook in deze wedstrijd geen succes. Even later combineert Zwaagdijk er lustig op los op de zestienmeter van Victoria O. Het is uiteindelijk Patrick Neefjes die zichzelf met een laatste uitstekende beweging pal alleen voor de keeper zet. Helaas, tot teleurstelling van zowel Patrick, als geheel Zwaagdijk gaat de bal net over. De duels worden steeds harder en er worden dan ook terecht wat kaarten gegeven door de scheidsrechter. Zwaagdijk probeert door te drukken. Zwaagdijk verspeelt achterin de bal na één van de weinige uitbraken van Victoria O in de tweede helft. Uit een voorzet wordt de bal ingeschoten, maar verdediger Hein Boon redt met de hand. Een penalty en rode kaart. Victoria O schiet de penalty erin, 1-0. Nu moeten we er drie maken en dat gaat sowieso niet meer lukken in de laatste 10 minuten. De scheidsrechter fluit 10 minuten later af. Op basis van de eerste helft verdiende Zwaagdijk helemaal niets. De tweede helft waren wij wel een stuk sterker dan Victoria O.

Het seizoen 2014/2015 wordt teleurstellend afgesloten. We speelden eindelijk nacompetitie na 14 seizoenen. De zenuwen hebben ons zeker tegen Graftdijk parten gespeeld. Vandaag hadden we geen excuus wat betreft zenuwen, want we hadden immers niets te verliezen. Zwaagdijk heeft tekort gebracht deze twee wedstrijden in de nacompetitie en dan moet je zelf zo eerlijk zijn dat je het niet hebt verdiend. Als je tegen een matige ploeg als Victoria O niet kan winnen verdien je geen promotie. Het is een seizoen geweest met ups en downs en helaas sluiten we af met een down. De spelers hebben nu twee maanden de tijd te analyseren voor zichzelf waar een ieder het heeft laten liggen in de twee belangrijkste wedstrijden van de afgelopen 14 seizoenen. Bij deze feliciteren wij Graftdijk en Victoria O met respectievelijk lijfsbehoud en promotie. In augustus beginnen we met de voorbereiding op het volgende seizoen 2015/2016.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Aik Ruiter (74. Rene Goedhart), Arjan Schouten, Jasper Buis;  Keir Dekker, Patrick Neefjes, Hein Boon, Sven Ursem; Ruud Groot, Ruud Ursem (83. Aron Verdonk), Nils Dekker.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.