KGB VE1 Zwaagdijk VE2 1 – 3

KGB Ve1 – Zwaagdijk Ve2  1-3

Zondag de wedstrijd tegen KGB het was tot nu toe de enige ploeg die ons had verslagen dus scherp starten deze keer. De vooruitzichten waren niet goed, weer veel af berichten Hans, Peter, Cees, Paul en onze vaste afvaller Erik, maar we hadden sterk ingekocht Wally en Bouke kwamen ons versterken en Jan had de regie in handen en zoals een goede coach dat doet, zet je jezelf reserve.

Vol spanning wist Dirk de spelerspas controle te doorlopen en dat is bij KGB al een topprestatie vandaar de uitverkiezing “man van de partij”

Ook een verrassing van KGB ze hadden bloemen voor de kampioenen mee, dit werd zeer gewaardeerd door de Zwaagdijkers en besloten werd ze niet helemaal af te maken en rustig aan te beginnen.

De wedstrijd kabbelde wat op en neer met een veel sterker Zwaagdijk, na 10 minuten en vele kansen was Nestor Jaap er mee aan en zette de boel opscherp door af toe wat narrig te reageren op enkele mooie acties wat geen doelpunt opleverde, die bal had naar mij gemoeten, ik heb nog geen doelpunt gezet dit jaar, was zijn oordeel.

Zwaagdijk drukte aan en dan krijg je natuurlijk een uitval van KGB en  de speler wist volgens de 76 jarige scheids de buitenspel te omzeilen, waar grens Dirk het niet mee eens was. Gelukkig ging de bal naast. Aan de andere kant wilde Bouke niet meteen alle aandacht op zich eisen door de kans op 3x scoren, bang dat hij om weer met het 1e mee doen.

Hij sleurde wel en was overal te vinden en dan op eens lag het bal in het netje dat kan maar 1 man zijn Marcelino, nog geen 10 minuten later maakte Patrick duidelijk dat er maar 1team kon winnen 2-0.

De rust werd ongeschonden bereikt en in zijn jeugdige overmoed durfde coach Jan, Jaap te wisselen, natuurlijk zei Jaap ook ik moet een keer wissel staan en hij dacht meteen vandaag weer geen doelpunt.

Het was even wennen voor de defensie en voor KGB. KGB ging er voor en na toch weer divers kansen voor Zwaagdijk op 3 of zelfs 4-0 kwam KGB na een overtreding op Wally op 2-1, het gas ging erop bij KGB en wilde snel de gelijkmaker, gelukkig overheerste Jan toen met rustig opbouwend spel, Patrick maakte zijn 2e en de buit was binnen de moe gestreden Bouke ging naar de kant, hij speelde zeer verdienstelijk, niet meteen laten zijn waar hij sterk in is, namelijk doelpunten zetten maar dat over laten aan andere spelers zodat die weer wat zelfvertrouwen kregen. Zijn vader kwam in het veld en de combinatie liepen weer van ouds via knie, buik en hoofd zette hij diverse mensen vrij voor doel althans dat was zijn gedachte, de andere spelers dachten “dat is een linke speler die eist alle aandacht op” en Dirk werd expres verkeerd aan gespeeld, Mars stuurde hem in de diepte met veelte snelle bal, Patrick lag de bal voor de verkeerde voet en Pieter maakte het helemaal bont door een vrije bal op de rand van de 16 bij Zouaven op het veld te deponeren.

U leest het al, het was weer een mooie dag met behoorlijk wat hilariteit.

Tot zondag thuis tegen VVW

Man van de partij

Share Button

Reacties zijn gesloten.