KFC B2 – Zwaagdijk B1 2-3

Zwaagdijk B1 moest de return tegen KFC spelen. De vorige keer was het 4-4 geworden, dat was de wedstrijd toen Zwaagdijk 4-1 achterstond en terugkwam tot 4-4. Zwaagdijk was alert want KFC wilde revanche. Max Jong en Bauke Post waren afwezig en Mees Laan raakte in de warming-up geblesseerd. De aftrap was om twee uur.

Zwaagdijk begon gelijk goed aan de wedstrijd en daardoor waren er al snel een paar kansen. Na ongeveer 8 minuten werd er al gescoord door Zwaagdijk! Na een goede lange bal vanaf het middenveld kwam Jan Komen 1 tegen 1 te staan, de keeper kwam niet echt uit zijn doel dus Jan Komen kon de bal er rustig in schieten, 0-1 voor Zwaagdijk! Na het doelpunt van Zwaagdijk speelden we een beetje op de counter en KFC ging meer op de aanval en kregen kleine kansjes. KFC maakte toch een doelpunt. Een speler van KFC schoot van afstand en de bal belande in de hoek 1-1. Na het doelpunt van KFC kreeg Zwaagdijk met een beetje geluk een vrije trap, want de keeper scheen de bal uit te schieten over de 16 meter lijn. De vrije trap moest in tweeën, Jan Komen kreeg de bal aangespeeld, maar de bal werd van richting veranderd en belande toch nog in het doel 1-2! Tot aan de rust waren er geen grote kansen meer. Het fluitsignaal klonk en het was rust.

In de rust werd besproken dat we teveel lange ballen speelden en dus meer moesten gaan tikken. Ook werd er besproken dat we op kunstgras speelde en de bal dus snel door rolde.
We gingen vol goede moed de tweede helft in.

KFC ging gelijk weer volop in de aanval en KFC kreeg al snel een goede kans. Er kwam een voorzet en een speler van KFC kon hem er vrij inlopen, maar het was buitenspel. Alleen de scheidsrechter dacht dat het niet buitenspel was en dus werd het doelpunt goed gekeurd 2-2. Zwaagdijk moest weer aanvallen en snel na de 2-2 werd er weer een lange bal gegeven vanaf het middenveld. Jan Komen rende er achter aan, maar de keeper was er al weer, maar hij miste de bal volledig en zo kon Jan Komen de bal voor leeg doel inschieten 2-3. Zwaagdijk speelde weer op de counter en zo kwam KFC vaak aan de bal en creëerden ze veel kansen, maar door de uitblinkende verdedigers Mark Blom en Jacco Wiering kwam KFC niet tot scoren. En als KFC er door kwam, was keeper Nick Pronk er om de bal te stoppen. Zwaagdijk speelde nog steeds lange ballen, maar slaagde er niet in om te scoren. KFC ging maar door met aanvallen en zo schoot KFC van afstand en belande de bal op de paal. KFC was de betere ploeg, maar ze kwamen niet langs de keeper Nick Pronk en de verdedigers Mark Blom en Jacco Wiering, die zoveel mogelijk ballen wegwerkten. De laatste minuten waren heel erg spannend. Het was wachten op het fluitsignaal van de scheidsrechter en dat gebeurde ook. De scheidsrechter floot af voor een van de spannendste wedstrijd van het seizoen!

Door deze overwinning kan Zwaagdijk nog kampioen worden als we ook volgende week winnen van Spartanen B3 en de Valken twee keer verliest. Een andere mogelijkheid is dat de Valken een keer gelijk speelt en een keer verliest.

Startopstelling Zwaagdijk:
Nick Pronk, Stan Neefjes, Mark blom, Jacco Wiering, Lars Sierag, Koen Blom, Stan Kok, Thijs van Diepen, Dennis Vijn, Mike Pronk en Jan Komen.

Wissel: Sem Wagenmaker

Geschreven door: Nick Pronk

Share Button

Reacties zijn gesloten.