Zwaagdijk – VESDO 5-2

Vandaag moest Zwaagdijk tegen Vesdo aantreden. Er was een mogelijkheid dat Zwaagdijk zich kon plaatsen voor de nacompetitie. Dan moest het zelf winnen en AGSV punten verspelen. Er stond dus enige spanning op de wedstrijd. Zwaagdijk begon de wedstrijd met één wijziging ten opzichte van de week ervoor. Rene Goedhart nam plaats op de bank en Keir Dekker verving hem.

Van spanning was bij Zwaagdijk niets te merken. Zwaagdijk zat er boven op en zette Vesdo goed vast. Ook in balbezit werd er goed van achteruit gevoetbald. Het duurde dan ook niet lang voor de 1-0 viel. Ruud Groot pikte de bal op na een verkeerde inspeelpass van Vesdo. Hij liep de zestien in en gaf de bal goed op Ruud Ursem. Die bleef rustig en schoot hem binnen. Zwaagdijk ging op dezelfde voet verder. Na een goede aanval over rechts scoorde Zwaagdijk de 2-0. Het was dit keer Patrick Neefjes die een goede voorzet op Ruud Ursem gaf. Die kopte hem goed binnen bij de tweede paal. Daarna kwamen er nog verschillende mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de bal ging er niet in.

In de rust werd erop gehamerd dat Zwaagdijk er nog lang niet was en de tweede helft net zo scherp moest beginnen als de eerste. Dit gebeurde echter niet. Waar in de eerste helft alle duels werden gewonnen, gingen nu de spelers van Vesdo met de bal aan de haal. Zo kwam het dat Vesdo zowaar hun eerste kans kreeg en die gelijk benutte. Zo was het vanuit het niets weer spannend. Gelukkig wist Zwaagdijk zich te herpakken. Het werd ook een stukje makkelijker omdat een speler van Vesdo na zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Vlak daarna werd de bevrijdende 3-1 gemaakt. Het was de zeer goed spelende Sven Ursem die een voorzet van Nils Dekker hard binnen schoot. Het verzet van Vesdo was toen helemaal gebroken. Het duurde ook niet lang voordat de 4-1 erin lag. Keir Dekker kwam van links met een goede actie naar binnen en schoot van net buiten de zestien hard binnen. Bij deze stand werd er door Zwaagdijk volop gewisseld. Één van deze wissels wist ook nog het net te vinden. Nadat Keir Dekker goed door gaat in de zestien meter, komt de bal bij Aron Verdonk terecht. Die kapt eerst een verdediger goed uit en schiet hem dan beheerst in de verre hoek. Vesdo zet in de 90ste minuut de eindstand op het scorebord door de 5-2 te maken.

Het was een goede wedstrijd van Zwaagdijk. Vooral de eerste helft was erg sterk. Doordat AGSV punten verspeelde behaalde Zwaagdijk ook nog eens de nacompetitie. Het seizoen wordt dus nog verlengt met twee wedstrijden, maar eerst de laatste competitiewedstrijd uit bij Bergen. De nummer twee van de competitie. Kijken of Zwaagdijk daar ook hetzelfde op de mat kan leggen als deze week.

Opstelling Zwaagdijk: Robertjan jansen, Jasper Buis, Arjan Schouten, Rick Deken, Keesjan Schouten (80. Korneel Neefjes), Sven Ursem, Patrick Neefjes, Ruud Groot (85.Aron Verdonk), Keir Dekker, Nils Dekker, Ruud Ursem (75. Rene Goedhart)

Share Button

Reacties zijn gesloten.