Spartanen B3-Zwaagdijk B1 1-4

Op zondag 19 april jongstleden stond de wedstrijd tussen de nummer 5 en de nummer 3 van de 3e klasse 04 op het programma. Zwaagdijk moest winnen om in theorie nog kans te maken op de titel. Zwaagdijk begon lichtelijk gehavend (laatste man Mees Laan had een lies blessure) aan de wedstrijd. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd kwam Zwaagdijk niet goed voor de dag, met als gevolg dat de grotere kansen voor Spartanen waren. Met een paar geweldige reflexen van Nick Pronk, kopbal van de lijn gehaald, hield Zwaagdijk zich op de been. Na een paar aanvallende wissels kreeg Zwaagdijk meer grip op de wedstrijd. Waar al een paar goede aanvallen niets opleverde viel toch de 0-1. Na een goede combinatie van Zwaagdijk zette Jacco Wiering vanaf de achterlijn een dribbel op en schoot beheerst raak in de korte hoek, 0-1. Spartanen ging vervolgens fel op zoek naar de gelijkmaker. Nadat al meerdere aanvallen waren verijdeld door een uitblinkend verdedigende Mark Blom viel de gelijkmaker toch. De behendige linksbuiten van Spartanen kapte met indrukwekkende bewegingen 5 man uit en schoot uit een bijna onmogelijke hoek het leer achter de keeper van Zwaagdijk, 1-1. Hierna was Spartanen een stuk minder gevaarlijk. Door een uitblinkende achterste linie kwamen ze er na de gelijkmaker niet meer doorheen. Voor rust viel er nog een treffer. Jan Komen werd vrijgelaten en strafte dit ook af, 1-2. Na de rust had Spartanen niks meer te vertellen. Zwaagdijk ging hard en fel opzoek naar een grotere voorsprong. Deze viel ook doordat de bal bij Jan Komen belande. De topscoorder van de B1 faalde niet, 1-3. Na deze treffer zakte het niveau van de wedstrijd in met nog enkele kansen voor Zwaagdijk. Er was nog 1 hoogtepunt. De in de 2e helft uitblinkende Koen Blom kreeg op de 20 meter afstand een afvallende bal uit het 16 metergebied. De middenvelder legde aan en faalde niet. Met een beheerst schot schoot hij de bal over alles en iedereen heen in de linker kruising, 1-4. Na deze treffer was het over en sluiten.

Door deze overwinning en gemors van de koploper ( Valken speelde 2-2 tegen de nummer laatst) heeft Zwaagdijk met 2 wedstrijden te gaan 3 punten achterstand op de koploper, echter heeft Valken wel een beter doelsaldo (+10 om +27) volgende week staat de kraker om de 2e plaats op het spel, KFC B2- Zwaagdijk B1.

Startopstelling Zwaagdijk:
Nick Pronk, Stan Neefjes, Jan Komen, Sem Wagenmaker, Lars Sierag, Thijs van Diepen, Mark Blom, Jacco Wiering, Bauke Post, Mike Pronk en Koen Blom.

Wissels: Dennis Vijn en Stan Kok.

Share Button

Reacties zijn gesloten.