Zwaagdijk – MOC 3 – 1

19 april 2015

Het eerste van Zwaagdijk trad vandaag aan voor een thuiswedstrijd tegen MOC uit Midwoud. MOC had voor vandaag 17 punten verzameld en stond daarmee op de tiende plek. Eerder dit seizoen speelde Zwaagdijk nog gelijk tegen MOC. Zwaagdijk heeft het in het verleden wel vaker lastig gehad met deze ploeg en was dan ook gewaarschuwd van te voren. Zwaagdijk is er immers op gebrand om nacompetitie te bemachtigen en daarvoor moeten de punten wel binnen blijven komen. Zwaagdijk kende enkele wijzigingen ten opzichte van de vorige week. Keesjan Schouten was geblesseerd en Korneel Neefjes begon daarom op zijn plek in de basis. Keir Dekker begon dit maal op de bank en René Goedhart was zijn vervanger.
In de beginfase leek door beide ploegen de kat uit de boom gekeken te worden. Naarmate de wedstrijd vorderde was het MOC die langzaam meer grip op de wedstrijd kreeg. Er werd steeds vaker gespeeld op de helft van Zwaagdijk. MOC wist in deze periode echter geen grote kansen te creëren. Zwaagdijk wist in de omschakeling af en toe dreigend te worden. In zo een moment wist Ruud Ursem de bal binnen te schieten, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Even later viel aan de andere kant wel een doelpunt. Bij een vrije trap vanaf de zijkant werd niet goed gehandeld door zowel de Zwaagdijkverdedigers als keeper. Een Midwoudse speler kon zo gemakkelijk binnenkoppen. Na de goal van MOC leek het alsof de bezoekers ietsje gas terug namen. Al kreeg MOC in de eerste helft nog wel één keer een grote kans. Ook Zwaagdijk wist daar in de slotfase van de eerste helft enkele grote kansen tegen over te zetten. De laatste tien minuten vóór het rustsignaal waren duidelijk voor Zwaagdijk. De afwerking was alleen nog te slordig.
In de rust werd duidelijk gemaakt dat Zwaagdijk zeker niet kansloos was. Het begin was erg ondermaats, slotfase van de eerste helft maakte duidelijk dat Zwaagdijk zeker niet minder was dan MOC. Er moest op diezelfde manier verder worden gegaan om achterstand om te buigen. Keir Dekker verving in de rust Korneel Neefjes. Hierdoor verkaste Sven Ursem naar de linksbackpositie. Zwaagdijk kwam scherp en fel uit de kleedkamer. Het wist MOC meteen bij de keel te grijpen. Al na enkele minuten stond de 1-1 op het scorebord. Patrick Neefjes had balbezit op het middenveld en wist met een goede steekpass Keir Dekker te bereiken. De Midwoudse grensrechter stak zijn vlag in de lucht. De scheidsrechter constateerde echter dat twee andere Zwaagdijkers inderdaad buitenspel stonden. Voor Keir Dekker was dit volgens hem echter zeker niet het geval. Hij liet dan ook doorspelen. Keir kon zo alleen op de vijandige keeper af te lopen. Daar aangekomen wist hij de bal breed te spelen op Ruud Groot en hij wist deze kans te benutten. Na de 1-1 wed de druk van Zwaagdijk iets minder. Het bleef echter het betere van het spel houden en gaf eigenlijk geen kansen meer weg. Zelf werd Zwaagdijk wel af en toe gevaarlijk. Na een mooie aanval over de rechterkant wist Ruud Groot de zestien in te snijden. Hij passte de bal in de voeten bij Nils Dekker. Nils nam de bal aan draaide weg en wist met rechts raak te schieten. Zo stond Zwaagdijk eindelijk op voorsprong. Bij de 2-1 gaf MOC echter nog niet op. Ze bleven op zoek gaan naar de gelijkmaker. MOC kwam zo’n tien minuten voor het einde echter met tien man te spelen. René Goedhart werd de diepte in gestuurd en kwam alleen op de keeper af. De Midwoudse keeper kwam echter wild uit zijn doel rennen. Met twee benen vooruit wist hij niet de bal te raken, maar schopte hij wel René Goedhart ondersteboven. De rode kaart was een logisch gevolg. Uit de vrije trap die volgde wist Ruud Ursem knap doel te treffen. De 3-1 voelde als een bevrijding. Toch leek het nog even spannend te worden, omdat MOC zeer dichtbij de 3-2 kwam in de slotfase. Tot twee keer aan toe wist Zwaagdijk-keeper Robertjan Jansen echter een knappe redding te bieden. Zo bleef een spannende slotfase achterwegen en wist Zwaagdijk de drie punten binnen te halen.
Zwaagdijk blijft op de vierde plaatst staan met één punt achterstand op de nummer drie. In de derde periode staat Zwaagdijk op de derde plek. Achter Sint George en Bergen die allebei al een periodetitel hebben. Als Zwaagdijk deze derde plek vast weten houden is de titel van de derde periode een feit. De twee nog te spelen wedstrijden zijn dus zeer belangrijk voor Zwaagdijk. Het winnen van de derde geeft immers recht op het spelen van nacompetitie. Zwaagdijk speelt volgende week wederom een thuiswedstrijd. Dit maal tegen Vesdo uit Schagerbrug.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Jasper Buis, Arjan Schouten, Rick Deken, Korneel Neefjes (46. Keir Dekker); René Goedhart (80. Aron Verdonk), Patrick Neefjes, Ruud Groot, Sven Ursem; Ruud Ursem, Nils Dekker.

Share Button

Reacties zijn gesloten.