Zwaagdijk B1 – Always Forward B6 3-0

Zwaagdijk B1 moest de return tegen Always Forward spelen. De vorige keer hadden we met 5-0 gewonnen, dus moest deze wedstrijd ook te doen zijn. Max Jong was als enige afwezig. De aftrap was om kwart over een.

Zwaagdijk begon het eerste kwartier goed en er kwamen een paar 1 tegen 1 acties voor Zwaagdijk, maar die gingen er helaas niet in. Na een kwartier spelen probeerde Always Forward ook wat kansen te creëren, maar dat kwam tot een paar schoten van afstand en die werden goed tegengehouden door de keeper. Zwaagdijk was gewaarschuwd dat we goed moesten opletten.
Na 25 minuten spelen kreeg Zwaagdijk een aantal kansen. Op slot werd er geweldig getikt tussen de middellijn en 16 meter lijn. Stan Kok kreeg de bal aangespeeld en schoot de bal rustig binnen. We stonden 1-0 voor. 10 minuten later klonk het fluitsignaal en het was rust.

In de rust werd besloten dat we snel een doelpunt erbij moesten scoren, want dan kon je makkelijk de wedstrijd uitspelen en een paar doelpunten extra scoren. We gingen vol goede moed de tweede helft in.

Zwaagdijk nam de aftrap. We kregen de eerste paar minuten een aantal goede kansen. Jacco Wiering kreeg de bal en gaf hem voor op Thijs van Diepen, die kopte hem geweldig binnen. Een speler van Always Forward probeerde de bal nog met zijn handen eruit te slaan, maar de bal ging in. De stand was 2-0 voor ons en iedereen was blij, want dit was Thijs zijn eerste doelpunt dit seizoen. Zwaagdijk speelde vervolgens de wedstrijd goed uit.

De verdediging haalde de ballen goed weg. En de aanval probeerde nog wat extra doelpunten te maken. Na 25 minuten spelen kregen we steeds betere kansen, maar die gingen er steeds niet in. De verdediging hield wel nog steeds goed stand. Na 40 minuten spelen kreeg Stan Kok een bal aangespeeld. Hij passeerde een paar Always Forward spelers en schoot de bal langs de keeper het doel in. Zwaagdijk stond 3-0 voor. Vijf minuten later klonk het fluitsignaal en was het 3-0 geworden.

Zwaagdijk staat nu op de derde plek, met evenveel punten als KFC. KFC heeft echter een beter doelsaldo, dus volgende week moeten we ruim van Spartanen winnen om op de tweede plek te komen

Opstelling: Nick Pronk, Stan Neefjes, Sem Wagenmaker, Mees Laan, Lars Sierag,
Bauke Post, Stan Kok, Jacco Wiering, Thijs van Diepen, Jan Komen en Dennis Vijn

Invallers: Mike Pronk, Koen Blom en Mark Blom

Geschreven door: Mike Pronk

Share Button

Reacties zijn gesloten.