DWB1 – Zwaagdijk1 1-3

12-04-2015

Zwaagdijk mocht na een vrij weekend aantreden in De Weere tegen DWB. Eerder in het seizoen werd met 1-1 gelijk gespeeld. Zwaagdijk staat gedeeld 4e en DWB heeft 4 punten minder en staat op de 6e plaats. Een domper op zaterdagmiddag. Middenvelder Hein Boon meldt zich geblesseerd af. Verder zijn onder andere Ruud Beers en Aron Verdonk afwezig. Patrick Neefjes is terug na zeven weken blessureleed en neemt de positie van Hein Boon in. Op de bank zitten Korneel Neefjes, Rene Goedhart en Thom Goedhart.

Zwaagdijk heeft de eerste minuten de overhand en Patrick Neefjes schiet op doel, maar wordt ook neergehaald. Het levert een vrije trap op. Zwaagdijk heeft de 1e helft voor de wind. De keeper van DWB gaat achter z’n eigen muur staan en Ruud Ursem schiet hard in de vrije hoek, 0,-1. Zo staat Zwaagdijk binnen een paar minuten al met 0-1 voor. Vervolgens is het DWB die bepaald wat er gebeurd. De thuisploeg combineert er lustig op los en heeft regelmatig een overtal op het middenveld. Zwaagdijk heeft weinig te vertellen. Veel duels worden verloren en worden niet slim aangegaan. Gelukkig is DWB niet sterk in de eindpass waardoor het Zwaagdijk niet in doelpunten pijn doet. Na zo’n 25 minuten komt DWB geheel terecht op 1-1. Zwaagdijk kan daar niets tegenover stellen. Enkele corners is het enige dat Zwaagdijk afdwingt. De laatste 10 minuten van de eerste helft is DWB nog steeds beter, maar komt Zwaagdijk wel iets beter in de wedstrijd. Uit het niets wordt Nils Dekker bereikt die voorgeeft op Ruud Ursem die pardoes de onterechte 1-2 op het scorebord zet. Vlak daarna fluit de scheidsrechter af voor de rust.

Na een geheel terechte donderspeech van Zwaagdijk trainer Hans Knijn wordt aan de tweede helft begonnen. Zwaagdijk gaat op een iets andere wijze spelen en er zijn wat positionele  omzettingen gedaan. Het is de tweede helft Zwaagdijk die met name de duels wint. DWB geeft meer ruimte weg waardoor Zwaagdijk af en toe dreigend is. Helaas mist Zwaagdijk vandaag het vernuft hier veel goeds mee te doen. DWB creëert nauwelijks iets in de tweede helft. Het is Ruud Groot die Zwaagdijk na zo’n 80 minuten met een mooi afstandsschot op 1-3 zet. Op basis van het spelbeeld in de tweede helft een terecht doelpunt. DWB schampt in de laatste minuut middels een kopbal nog de paal. Zwaagdijk wint uit bij DWB met 1-3. Zwaagdijk heeft veel geluk gehad dat het met een voorsprong van 1-2 de rust in ging. De tweede helft was Zwaagdijk wel sterker dan DWB.

Zwaagdijk speelt volgende week thuis tegen MOC. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen en Zwaagdijk staat op de vierde plaats met één punt achter De Koog en drie voor op AGSV.

Opstelling Zwaagdijk: Robertjan Jansen, Jasper Buis, Arjan Schouten, Rick Deken, Keesjan Schouten, (65. Korneel Neefjes), Sven Ursem, Patrick Neefjes, Ruud Ursem (75. Rene Goedhart), Keir Dekker, Nils Dekker, Ruud Groot

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.