Zwaagdijk – AGSV 2-2

Na het uitje naar Texel van vorige week stond er vandaag de wedstrijd tegen AGSV op het programma. Er was één wijziging in de opstelling ten op zichtte van vorige week. Ruud Ursem stond nadat hij vorige week afwezig was weer in de basis. Daardoor moest Keesjan Schouten naast Rene Goedhart en Ruud Beers op de bank plaats nemen. In vergelijking met het mooie weer van vorige week was het vandaag helaas erg slecht weer.

Het was de bedoeling van Zwaagdijk om AGSV gelijk onder druk te zetten en hen het voetballen onmogelijk te maken. Daar slaagde Zwaagdijk niet helemaal in. Ze wilde wel, maar AGSV wist zich er goed onder uit te voetballen. Al werd AGSV niet echt gevaarlijk. Ondanks dat AGSV zich er aardig onder uit voetbalde ging het één keer helemaal mis. De keeper van AGSV verwerkt een terug speel bel helemaal verkeerd en levert hem in bij Ruud Ursem. Die blijft erg rustig alleen voor de keeper en schiet de bal langs hem heen. Zo komt Zwaagdijk erg makkelijk op voorsprong. Niet veel later wordt het 2-0 voor Zwaagdijk. Uit een goede vrije trap van Jasper Buis weet Ruud Groot zeer goed binnen te koppen. AGSV stelde daar zeer weinig tegen over. Op een paar afstandsschoten na waren ze niet gevaarlijk. Zwaagdijk kwam ook nog bijna op 3-0. Nils Dekker werd goed vrijgespeeld in de zestien meter alleen voor de keeper, maar zijn schot spatte helaas uiteen op de lat.

Zwaagdijk kwam niet goed uit de kleedkamer. AGSV was een stuk feller dan Zwaagdijk en kwam al snel op 2-1. Na een afstandsschot van AGSV brengt Robertjan redding, maar hij weet de bal niet te klemmen. De bal die terug komt in het spel wordt goed binnen gewerkt door de spits van AGSV. Tien minuten later wordt het ook nog 2-2. Nadat de spits van AGSV in gespeeld wordt in de zestien draait hij goed weg en schiet. De bal wordt van richting veranderd en zo gaat hij onhoudbaar binnen. Zwaagdijk krijgt daarna weer meer controle over de wedstrijd, maar het komt niet tot grote kansen. Het voetbal is eigenlijk volledig uit de wedstrijd en er wordt erg opportunistisch gespeeld. Het balletje wil net niet goed vallen voor Zwaagdijk en de eindpass is elke keer erg slordig. Zo eindigt de wedstrijd in 2-2.

Helaas voor Zwaagdijk weet het na vorige week ook deze week niet te winnen. Er is echter nog niks gespeeld en heeft Zwaagdijk nog altijd zicht op de nacompetitie. Aankomende week is Zwaagdijk vrij, maar de week erop neemt Zwaagdijk het uit op tegen DWB in de Weere.

Opstelling Zwaagdijk: Robertjan Jansen, Jasper Buis, Arjan Schouten, Rick Deken (65. Keesjan Schouten), Korneel Neefjes, Sven Ursem, Hein Boon, Ruud Ursem (70. Ruud Beers), Keir Dekker, Nils Dekker, Ruud Groot

Share Button

Reacties zijn gesloten.