KGB B1 – Zwaagdijk B1 3-5

Het was tijd voor de returnwedstrijd. De vorige wedstrijd hadden we met 2-5 verloren. Dus we wilden deze wedstrijd niet weer verliezen. Bijna iedereen was er behalve Koen Blom, Mark Blom, Thijs van Diepen en Max Jong. Wegens gebrek aan spelers hebben we Keir Dekker gevraagd. De wedstrijd begon om 14.30.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. Het ging een tijdje gelijk op totdat Keir Dekker een mooie bal kreeg van Jan Komen en Keir schoot hem in het netje, 0-1! KGB scoorde al snel weer een tegendoelpunt en het stond alweer 1-1. Maar gelijk na de aftrap ging Jan er van door en schoot de bal langs de keeper 1-2! Daarna ging het weer gelijk op een lang tijdje, maar toen scoorde KGB de 2-2. Na de 2-2 probeerde Zwaagdijk nog een doelpunt te scoren zodat ze de rust in gingen met een voorsprong en dat lukte! Door een pass van Keir schoot Stan Kok van afstand op doel en hij zat 2-3! Na dat doelpunt ging Zwaagdijk weer vol in de aanval. We kregen een corner die werd genomen door Jan Komen en de bal kwam op het hoofd van Jacco Wiering en doelpunt! 2-4. Zwaagdijk ging met een 2-4 voorsprong de rust in.

In de rust werd de eerste helft besproken wat er goed ging en fout ging. De scheidsrechter kwam ons weer halen voor de tweede helft. En natuurlijk ging Zwaagdijk met volle moed de tweede helft in.

Het fluitsignaal voor de tweede helft was begonnen en Zwaagdijk ging meteen druk op de bal zetten. KGB raakte al snel weer de bal kwijt en Zwaagdijk ging aanvallen. We kregen veel kansen in de tweede helft maar de bal wilde er niet in. Toch nog werd het 2-5 doordat Jan een pass gaf op Keir en hij zat! 2-5. Na dat doelpunt van Zwaagdijk ging KGB aanvallend spelen, maar ze kwamen niet ver. Totdat er iemand langs Stan Neefjes kwam en Stan Neefjes haalde hem per ongeluk onderuit. Toen kreeg Stan Neefjes een gele kaart en moest er 10 minuten uit. Zwaagdijk ging verdedigend spelen en dat lukte goed, want KGB kwam niet tot scoren. KGB schoot nog wel een keer van afstand, maar Nick Pronk haalde de bal goed weg. Na die 10 minuten mocht Stan Neefjes er weer in en we gingen weer als de normale tactiek spelen. Toch nog scoorde KGB de 3-5. KGB kreeg een beetje hoop maar Zwaagdijk bleef goed verdedigen. KGB scoorde niet meer en het fluitsignaal klonk voor het einde van de wedstrijd. Zwaagdijk had gewonnen met 3-5 van KGB.

Opstelling: Nick Pronk, Mees Laan, Stan Neefjes, Sem Wagemaker, Lars Sierag, Dennis Vijn, Jacco Wiering, Stan Kok, Mike Pronk, Jan Komen en Keir Dekker.

Invaller: Bauke Post

Geschreven door Stan Kok

Share Button

Reacties zijn gesloten.