Zwaagdijk B1 – Valken B2 3-4

08 maart 2015

Op deze mooie zondagmiddag trad Zwaagdijk B1 op tegen Valken B2. De vorige keer had Zwaagdijk 2-2 tegen hun gespeeld. Valken staat ook nog een eerste op de ranglijst en ze hebben nog geen wedstrijd verloren, dus het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden. Bij Zwaagdijk ontbrak helemaal niemand dus we waren met maar liefst 15 man. Na de warming up en wat tactische besprekingen begon de wedstrijd om 13.15.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd was begonnen. Zwaagdijk was in het begin aan de sterkste kant. We zette de tegenstanders goed onder druk en zo kwamen er af en toe wat kansjes voor Zwaagdijk. Valken hadden nog geen enkele grote kans gekregen. Toen was er ineens een terugspeelbal van het middenveld op de verdediging. Jan Komen zette druk en veroverde de bal. Zo kon hij alleen op de keeper af, maar de keeper wist het schot te keren. Jacco Wiering was alert en zo kon hij de afvallende bal in tikken, het was 1-0. Daarna ging het een heel tijdje gelijk op. De teams waren aan elkaar gewaagd totdat er een corner was voor Valken. De corner werd goed genomen. In eerste instantie had Zwaagdijk de bal weg gekopt, maar dat was niet hard genoeg. Zo kon iemand van Valken de bal in het doel schieten, het was 1-1. Later in de eerste helft kreeg Zwaagdijk een corner die werd weggekopt door Valken. De bal kwam bij Zwaagdijk in de verdediging terecht, maar die maakten een hele grote fout. Zo kon een speler van Valken alleen op Nick Pronk af rennen en de speler maakte het koelbloedig af, 1-2. Al heel snel daarna was er een diepte bal op Mike Pronk, maar de keeper was ver uit zijn doel en trapte de bal weg. De bal kwam zo bij Dennis Vijn in zijn voeten. Die bedacht zich geen moment en trapte de bal van 25 meter afstand zo het doel in, het stond 2-2. Kort daarna klonk het rust signaal en gingen allebei de teams naar de kleedkamer.

Zwaagdijk kwam met een positief gevoel de kleedkamer uit en we dachten deze pot te kunnen winnen. Het fluitsignaal klonk en de tweede helft was begonnen. Valken gingen meteen volop uit de startblokken. De verdediging kon er eerst nog weerstand tegen bieden, maar na ongeveer 15 minuten had Valken een mooie combinatie en daar kwam een doelpunt uit, 2-3. Heel kort daarna had Zwaagdijk een prachtige combinatie met Stan Kok en Jacco Wiering. Jacco zag dat Jan Komen een aanwijzing gaf en zo gaf Jacco een perfect balletje en kon Jan op de keeper af. Hij speelde de bal langs de keeper, maar de bal ging via de binnenkant van de paal weer het veld in. Mike Pronk was heel alert en tikte de bal daarna zo het doel in, 3-3. Zwaagdijk had weer wat moed en wilde de wedstrijd gaan winnen. Maar de moed was al snel weer weg, want Valken kreeg een corner en die was op de perfecte hoogte gegeven, zo kon een speler van Valken de bal erin koppen, 3-4. Daarna leek het wel of Zwaagdijk geen punten meer wilden pakken, want we gingen slap de duels aan en er werd niet meer goed druk gezet. Zo kon Valken rustig de wedstrijd uit spelen en de wedstrijd winnen. Dat gebeurde ook uiteindelijk. Het laatste fluitsignaal klonk en de wedstrijd was af.

Volgende week moet Zwaagdijk uit tegen KGB B1. De vorige keer hebben we daar 5-2 van verloren. Zwaagdijk had toen wel de beste kansen, dus we hopen dat we volgende week wel de punten kunnen pakken.

Opstelling: Nick Pronk, Mees Laan, Lars Sierag, Sem Wagemaker, Koen Blom, Mark Blom, Stan Neefjes, Thijs van Diepen, Stan Kok, Jacco Wiering en Jan Komen.

Invallers: Bauke Post, Max Jong, Dennis Vijn en Mike Pronk

Geschreven door: Jan Komen

Share Button

Reacties zijn gesloten.