Hollandia VE1 – Zwaagdijk VE2 2-5

zondag 8 maart 2015.

Zwaagdijk VE2 ligt op ramkoers!

Hollandia VE1 aan de zege kar gebonden!

Zwaagdijk VE2 heeft felbegeerde titel in het verschiet!

 

Zomaar even wat kreten die VE2 worden toegedicht in de eindfase van seizoen 2014-2015.
Ja, Dames en Heren, de felbegeerde titel in de Klasse Veteranen Zondag 45+,  1e klasse 45+ A in het district West 1 komt nu wel erg dichtbij.
Ook de tegenstander van afgelopen weekend kon de furie uit Zwaagdijk niet van hun stuk brengen.
Een geoliede machine kan je alleen doen haperen door er zand in te gooien.
Dat was precies wat Hollandia voor ogen had.
We mochten deze ochtend opdraven op het oudste stuk grond wat ze bij de voetbalclub uit Hoorn rijk zijn. We speelden namelijk op, de oudere onder ons kennen het nog wel uit vroegere tijden, achterhaalde Wetra veld. Joost mag weten waar Wetra voor staat maar ik houd het op een kale zandvlakte met hier een daar een kunststofsprietje wat voor gras moet doorgaan. De ondergrond is vlak maar verder heeft het geen enkele overeenkomst met een groen naar gras ruikend veld zoals we op Zwaagdijk kennen.

Ik zal u gelijk de uitslag maar verklappen het werd 2-5 voor Zwaagdijk.
De uitslag doet wellicht vermoeden dat het bij voorbaat al 3 punten waren maar niets was minder waar. Het ging niet altijd even gemakkelijk en van geluk hadden we ook niets te klagen.
Zo kon het gebeuren dat de nieuwe spits van Hollandia al in de 1e minuut voor onze keeper kwam te staan. Waarschijnlijk schrok hij net zo van deze grote kans als wij dat hij vervolgens verzuimde om de score te openen. Toch was het al vrij vroeg in de wedstrijd dat ondergetekende de bal op rechts kreeg en deze loepzuiver op het hoofd van onze spits wist te dirigeren. Inknikken was simpel en de 0-1 was een feit.

Hollandia zette aan maar kwam niet verder dan wat afstandsschoten.
Halverwege de 1e helft krijgt MOTM de bal aangespeeld randje zestien.
Verlegt de bal naar zijn schietbeen en krult de bal vervolgens met een soepele beweging langs de keeper in het rechterhoekie. Niet hard Patrick maar gewoon zuiver en met gevoel! 0-2 is gemaakt. Dan denk je als MOTM “jongens zo moet het dus en de wedstrijd zit op slot” maar daar had ik me lelijk in vergist. Jaap wil nog wel eens naar voren omdat hij het achterin vrij rustig heeft maar dat gaat ook wel eens mis. Als Jaap de middenlijn overtrekt en daar door de jongens geen goed vervolg aan wordt gegeven wordt het link. Zo kwam ongeveer de 1-2 tot stand. Ruststand en leermomentje!

In de 2e helft kreeg Zwaagdijk vele doelkansen. Schoot Patrick de ballen hoog over doel op plekken waar ze nu nog zoeken, maakte Paul 2 mooie intikkers (een hattrick zat er echter niet in) wist Stefan ook weer een doelpuntje mee te pikken, had Jaap graag willen scoren en stopte Peter een pingel.
Ik wist niet dat er zoveel in één helft kon gebeuren. Al met al 3 verdiende punten en weer een stap dichter bij het kampioenschap.
Met nog 3 wedstrijden te gaan en 7 punten voorsprong kan het dit jaar zo maar opnieuw plaatsvinden nl. kampioen worden. Dit blijft voor velen onder ons toch het ultieme wat bereikt kan worden op het sportieve vlak.

Data voor het aanstaande feest en receptie op het stadhuis doen al de ronde maar zover is het nog niet. Volgende week thuis tegen Westfriezen ui t Zwaag waar we nog een appeltje mee te schillen hebben. Weliswaar zonder 3 vaste strijders maar de overige staan zeker op scherp.

Tot volgende week.

 

MOTM.

 

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.