Zwaagdijk 1 – Duinrand S 1 2 – 0

Zwaagdijk mocht deze zonnige zondag aantreden tegen Duinrand S uit Schoorl. Zwaagdijk heeft iets recht te zetten, want in de uitwedstrijd was een dramatisch scoreverloop. Een 1-4 voorsprong voor Zwaagdijk werd in de laatste 25 minuten weggegeven. We gingen met een 6-4 verlies naar huis. Zwaagdijk is voor vandaag niet volledig. Patrick Neefjes is geblesseerd en Ruud Groot geschorst. Keesjan Schouten blijkt tijdens de warming-up niet fit genoeg om vandaag in actie te kunnen komen. Ten opzichte van vorige week zit Keir Dekker op de bank. Korneel Neefjes, Rene Goedhart en Ruud Beers zijn de spelers die ten opzichte van vorige week in de basis staan. Door de nodige afwezigen is ook routinier Joop Groot bij de selectie gevoegd.

Zwaagdijk probeert in de eerste vijf minuten zoals afgesproken van achteruit te voetballen. Al snel blijkt dat dit niet succesvol is aangezien er te weinig beweging is zonder bal. Zwaagdijk oogt wat tam. Duels worden te weinig gewonnen en de tweede bal is regelmatig voor de gasten. Duinrand S is een enkele keer dreigend. Op een diagonaal schot redt Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen bekwaam. Zwaagdijk zorgt af en toe voor wat gevaar. Het is Rene Goedhart die ingooit op Nils Dekker. Nils maakt een goede actie langs de achterlijn en legt terug op de ingekomen Hein Boon die de keeper met een overtuigend schot kansloos laat. Het is 1-0 voor Zwaagdijk. In de loop van de eerste helft geeft Zwaagdijk steeds minder weg. Duinrand S is enkele keren dreigend, maar grote kansen levert dit niet op. Ruud Beers is namens Zwaagdijk gevaarlijk, maar schiet hard voorlangs. Rick Deken stuit uit een corner op een verdediger. Zwaagdijk gaat de rust in met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft  komt Duinrand S meer opzetten. Het is een gelijk opgaande strijd qua balbezit. Waar Duinrand S met name alleen dreigend is, creëert Zwaagdijk enkele grote kansen. Ruud Beers weet de keeper niet te verschalken. Even later wordt Ruud Beers gevloerd in het strafschopgebied. Zwaagdijk krijgt een penalty. Helaas weet Ruud Ursem deze penalty niet te verzilveren. De beslissing blijft uit. Duinrand S is op zoek naar de gelijkmaker. Een enkele kans krijgen de bezoekers en zijn meerdere malen dreigend. Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen weet zijn doel schoon te houden. Uit een lange trap van achteruit wordt Nils Dekker diep gestuurd. Die zet slim zijn lichaam erin en komt los van z’n verdediger. De keeper van Duinrand S is uit z’n doel en Nils beslist in de laatste minuut de wedstrijd door de 2-0 binnen te schieten. Zwaagdijk wint met 2-0.

Het spel was niet goed, maar we hebben gewonnen. Volgende week heeft Zwaagdijk vrij. Over twee weken spelen we op Texel tegen De Koog. Thuis is 1-3 verloren dus we hebben wat recht te zetten. De Koog is ook een concurrent om de derde plaats op de ranglijst.

Opstelling Zwaagdijk: Robertjan Jansen, Jasper Buis, Arjan Schouten, Rick Deken, Korneel Neefjes, Sven Ursem, Hein Boon, Ruud Ursem, Rene Goedhart (65. Keir Dekker) (85. Joop Groot), Nils Dekker, Ruud Beers (75. Aron Verdonk)

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.