Sint George – Zwaagdijk 1 – 0

01 maart 2015

Het eerste van Zwaagdijk trad vandaag aan voor een uitwedstrijd tegen Sint George in Spierdijk. Met twee overwinningen op rij kende Zwaagdijk een goede start van de hervatting van het seizoen. Vandaag stond echter de nummer één van de ranglijst op het programma. Sint George had voor vandaag het hele seizoen nog niet verloren en slechts één keer gelijk gespeeld. Zwaagdijk kon zijn borst dus nat maken vandaag. Korneel Neefjes was vandaag ziek en zat niet bij de selectie. De net van vakantie teruggekeerde Sven Ursem startte daarom in de basis. Patrick Neefjes was nog steeds geblesseerd.  De andere vakantieganger René Goedhart nam plaats op de bank samen met Thom Goedhart en Jan Komen.

Zwaagdijk wist sterk aan de wedstrijd te beginnen. Het zette de tegenstander goed onder druk en Sint George wist hier in de beginfase maar moeizaam onderuit te komen. Vroeg in de wedstrijd kreeg Ruud Ursem een grote kans. Na een goede voorzet van Jasper Buis kon hij vanaf een meter of tien afwerken. Zijn schot werd echter gepareerd door de vijandige keeper. Naarmate de eerste helft vorderde leek Sint George langzaam beter in het spel te komen. Er werd vooral op Zwaagdijkse helft gevoetbald. Zwaagdijk werd in de omschakeling echter nog steeds af en toe gevaarlijk. In een counter werd Ruud Groot door Ruud Ursem op links de diepte ingestuurd. Ruud wist met een pass Nils Dekker te bereiken. Nils kwam in kansrijke positie voor het vijandige goal. Zijn schot met rechts miste precisie en verdween over het doel. Ook Sint George had in de eerste helft enkele goede mogelijkheden gehad om een goal te maken. Vooral bij standaardsituaties werd het af en toe zeer gevaarlijk. Vooral tegen het einde van de eerste helft leek Sint George dichtbij een doelpunt te komen. Al bleven grote uitgespeelde kansen Sint George vreemd. Toch was het rustsignaal enigszins bevrijdend.

Zwaagdijk was van plan weer op dezelfde manier te beginnen zoals dit in het begin van de eerste helft verlopen was. Zwaagdijk had nu immers het voordeel van de harde wind. Dit leek in het begin van de tweede helft ook aardig te lukken. Het spel speelde zich nu juist meer op de helft van Sint Geogre af. Na een standaardsituatie belandde de bal voor de voeten van Ruud Ursem. Ruud wist de bal op doel te schieten en de Spierdijkse keeper wist deze net voor of net achter de doellijn terug het veld in te tikken. Ruud juichte al om het doelpunt te vieren, maar de scheidsrechter besliste anders. Achteraf hadden ook enkele Sint George spelers en supporters het idee dat de bal daar de lijn gepasseerd had. De scheidsrechter stond echter zelf op de achterlijn en hij was van mening dat het geen doelpunt was. Even later werd een laaggenomen corner van Ruud Ursem door Ruud Groot verlengt. De bal kwam bij Hein Boon terecht die van dichtbij kon inschieten. Het was echter een lastige bal om goed af te werken en helaas ging het schot van Hein over het doel. Zwaagdijk leek steeds meer geloof op een voorsprong te krijgen. Des te groter was de domper toen er toch een achterstand op het scorebord terecht kwam. Robertjan Jansen bood Sint George een kans toen hij onfortuinlijk had uitgeschoten. Hij herstelde dit echter zelf door het schot op doel, op knappe wijze uit de hoek te tikken. Bij de corner die volgde werd echter niet kordaat verdedigt. De bal werd binnengeschoten en de achterstand was een feit. Zwaagdijk moest op zoek naar de gelijkmaker. René Goedhart viel nog in voor Keir Dekker. Sint George was voornamelijk nog aan het verdedigen en werd af en toe gevaarlijk in de omschakeling. De ingevallen Sint George aanvaller was één keer dichtbij de 2-0 na een goede actie in de counter. Zwaagdijk ging één op één spelen en zette in de laatste fase nog even alles op alles. De krachten leken echter al verspeeld. Er kon geen echte vuist meer worden gemaakt. Al had aanvoerder Arjan Schouten in de slotfase nog een penalty kunnen verdienen toen hij in de zestien werd aangetikt en naar de grond ging. De scheidsrechter had ook dit echter weggewuifd.

Zo was het geluk niet aan Zwaagdijkse zijde vandaag. Sint George was over de hele negentig minuten gezien waarschijnlijk wel iets sterker dan Zwaagdijk. Qua kansenverhouding deed Zwaagdijk echter niet onder voor de koploper. Tel daar bij op dat Zwaagdijk misschien een zuiver doelpunt is onthouden en dat ook een penalty in de slotfase gegeven had kunnen worden, dan kan gesteld worden dat een gelijkspel meer verdiend geweest was. Toch ging Zwaagdijk zonder punten in de tas terug naar huis. De concurrentie presteerde dit weekend ook niet goed. Zwaagdijk staat daardoor nog steeds slechts één punt achter de gewilde derde plek. Volgende week speelt Zwaagdijk een thuiswedstrijd tegen Duinrand S. Daar kan revanche genomen worden op de rampzalige uitwedstrijd eerder dit seizoen, waarin een 1-4 voorsprong uit handen werd gegeven.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Jasper Buis, Arjan Schouten, Rick Deken, Keesjan Schouten; Sven Ursem, Hein Boon, Ruud Ursem, Keir Dekker (65. René Goedhart); Ruud Groot, Nils Dekker.

Share Button

Reacties zijn gesloten.