Zwaagdijk 1 – St Boys 3-1

Zondag 22 februari 2015.

Onder toeziend oog zagen balsponsoren Lisa, Frances, Suus, Colinda, Marjolein, Manon en Julia Zwaagdijk 1 winnen van St Boys met 3-1.
Balsponsoren (1)

Balsponsoren (2)

Balsponsoren (3)

 

 

 

 

 

Om een goed vervolg te kunnen geven aan vorige week moest er vandaag gewonnen worden tegen Sint Boys. Uit wist Zwaagdijk met 4-1 te winnen, maar was Zwaagdijk niet zo de boven liggende partij als de cijfers doen geloven. Sint Boys bleef die wedstrijd maar gaan en was eigenlijk de betere in die wedstrijd. Zwaagdijk moest het vandaag doen zonder Sven Ursem en Patrick Neefjes. De eerste is met vakantie en de tweede was niet ongeschonden van het slagveld in Kolhorn gekomen. Daardoor begonnen Ruud Ursem en Aron Verdonk in de basis.

Zwaagdijk begint goed aan de wedstrijd. Het zet Sint Boys gelijk onder druk waarmee ze niet om kunnen gaan. Zodoende wordt er vaak de lange bal gespeeld die een prooi zijn voor de goed spelende Rick Deken. Zwaagdijk probeert over de grond de spitsen te bereiken en van daar uit verder te voetballen. Uit een aanval over de linkerkant weet Zwaagdijk te scoren. Keir Dekker speelt de bal de hoek in op Ruud Ursem, die kapt zijn tegenstander uit en legt hem goed terug op de inkomende Nils Dekker. Die neemt de bal nog een keer mee en rond dan goed af in de korte hoek. Zwaagdijk blijft goed door gaan en krijgt ook kansen om de score te verdubbelen. Zo wordt Ruud Groot diep gestuurd door Ruud Ursem, maar hij schiet de bal te gehaast voorlangs. Ook Ruud Ursem krijgt nog een mogelijkheid. Uit een goede voorzet van Aron Verdonk heeft hij de bal voor het inschieten, maar helaas gaat de bal over het doel. Sint Boys zet daar weinig tegen over. Op een verdwaald afstandschot zijn ze zelden bij het doel van Zwaagdijk geweest. Het wordt voor Sint Boys net voor rust nog erger. Een verdediger van hun krijgt zijn terechte tweede gele kaart en mag vertrekken.

Zwaagdijk wordt in de rust gewaarschuwd dat Sint Boys net als uit fel uit de kleedkamer gaat komen. Ondanks de waarschuwing is het de eerste tien minuten Sint Boys die met een man minder Zwaagdijk onder druk zet. Het resulteert niet in grote kansen en Zwaagdijk pakt daarna het spel van de eerste helft weer op. Er komen kleine kansjes voor Zwaagdijk, maar het ontbreekt vaak net aan de laatste pass. Na twintig minuten in de tweede helft wordt het toch 2-0. Ruud Ursem neemt een corner kort op Ruud Groot, die hem weer goed mee geeft aan Ruud Ursem. Die ziet zijn kans en schiet hem van net binnen de zestien de verre hoek in. Tien minuten later staat ook de 3-0 op het score bord. Met een slimme steekbal van Hein Boon zet hij Nils Dekker alleen voor de keeper. Die rond de bal perfect af door in één keer de bal over de inkomende keeper heen te schieten. Sint Boys geeft nog steeds niet op en weten zelfs nog een eretreffer te maken. De uiterst gemeen spelende nummer negen van Sint Boys weet het doel te treffen. Voor de rest heeft hij indruk gemaakt met vasthouden, schoppen en spugen naar de tegestander.

Zo weet Zwaagdijk ook de tweede wedstrijd na de winterstop te winnen. Het zou mooi zijn als Zwaagdijk deze lijn weet door te trekken volgende week. Er moet dan aangetreden worden tegen de Sint George. Dat momenteel boven aan de ranglijst staat. Het zal dus een moeilijke wedstrijd worden, maar er zijn mogelijkheden.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen, Jasper Buis (70. Korneel Neefjes), Arjan Schouten, Rick Deken, Keesjan Schouten, Aron Verdonk, Hein Boon, Ruud Ursem (85. Jan Koomen), Keir Dekker, Nils Dekker, Ruud Groot.

Share Button

Reacties zijn gesloten.